Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 09.09.2014 ]

Nacionalni posvet o visokem šolstvu, 7. 10. 2014, Brdo pri Kranju

7. oktobra bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju potekal nacionalni posvet o visokem šolstvu z naslovom Priznavanje izobraževanja. Posvet organizira Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport (ENIC-NARIC center) skupaj s CMEPIUS-om.

Na dogodku bosta sodelovala tuja eksperta, g. Gunnar Vaht iz estonskega ENIC-NARIC centra, ki je tudi aktualni predsednik odbora Lizbonske konvencije o priznavanju in g. Daniel De Schrijver iz flamskega ENIC-NARIC. Predstavila bosta aktualna dogajanja in izzive na področju priznavanja v mednarodnem prostoru, od osnovnih principov do iskanja poti k avtomatičnem priznavanju s flamskim primerom implementacije le-tega. Njuni predavanji bosta potekali v angleškem jeziku in ne bosta prevajani.

V drugem delu posveta bo organizirano delo v skupinah.

Vabila so bila posredovana vsem institucijam s strani ENIC/NARIC službe v okviru MIZŠ. Vodstva visokošolskih zavodov (oz. članic) prosimo, da na posvetu zagotovite udeležbo dveh predstavnikov vašega zavoda (en predstavnik naj bo oseba, ki se ukvarja s priznavanjem izobraževanja, torej pooblaščena oseba za postopke priznavanja za namen nadaljevanja izobraževanja).

Vabilo na posvet, okvirni program dogodka ter spletna prijava so objavljeni tukaj.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.