Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 16.02.2009 ]

eTwinning konferenca v Pragi

Letošnja eTwinning konferenca je potekala v Pragi od 13. do 15. februarja 2009. Rdeča nit tokratnega srečanja, ki se ga je udeležilo preko 400 udeležencev, je bila »Kreativnost in inovativnost v eTwinning-u«.

eTwinning je pobuda EU, ki v prvi vrsti spodbuja povezovanje šol preko interneta in s tem vse tesnejše medsebojno sodelovanje in iskanje novih, inovativnih metod učenja. Kot ena izmed akcij programa Vseživljenjsko učenje ponuja šolam v Evropi možnosti komuniciranja, izmenjave idej in izvedbo projektov preko spleta.

Danes se portal lahko pohvali že s 50.000 registriranimi uporabniki. Od januarja 2005, ko je portal eTwinning začel delovati, pa vse do danes se je v portal registriralo 48.286 šol in se izvedlo 11.994 projektov, ki so vključevali najmanj 2 šoli iz 2 različnih evropskih držav, kar je priča temu, da se učitelji zavedajo pomembnosti razvoja in inovativnega poučevanja v osnovnih in srednjih šolah.

Osrednji dogodek konference je bila podelitev nagrad desetim najboljšim eTwinning projektom iz šolskega leta 2007/2008. Nagrade so bile podeljene znotraj 5 različnih kategorij: starostnih kategorij (4-11 let, 12-15 let, 16-19 let), predmetne (matematika in znanost) ter jezikovne kategorije.
Ocenjevalci so imeli težko nalogo, saj so iz nabora 500 projektov, ki so jih ocenili na podlagi inovativne narave projekta, integracije v kurikulum, sodelovanja in kreativne rabe IKT, izbrali 10 najboljših. Nagrajenci prihajajo iz 40 različnih šol iz 21 različnih evropskih držav (Belgije, Bolgarije, Cipra, Češke, Francije, Grčije, Irske, Islandije, Italije, Latvije, Litve, Luksemburga, Madžarske, Malte, Poljske, Romunije, Portugalske, Slovaške, Španije, Švedske in Velike Britanije). Prvi 4 nagrajeni se bodo udeležili eTwinning kampa v Grčiji, zmagovalci v jezikovni kategoriji pa so prejeli poletno štipendijo za študij francoščine v Franciji.

Več 

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.