Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 26.05.2009 ]

Kontaktni seminar na Malti

Nacionalna agencija Malta je od 20.- 23.5.2009 organizirala kontaktni seminar z naslovom "Mobility – an educational tool for vocational/higher education institutions and enterprises", ki je bil namenjen organizacijam zainteresiranim za sodelovanje v evropskih programih Leonardo da Vinci in Erasmus.

Kontaktnega seminarja se je udeležilo preko 130 udeležencev iz različnih evropskih držav, in sicer kot predstavniki različnih tipov organizacij: podjetij, srednjih šol, agencij, univerz, neprofitnih in nevladnih organizacij.

Prvi dan kontaktnega seminarja je potekal 'mednarodni sejem', kjer so udeleženci po državah s promocijskim materialom in kulinaričnimi dobrotami predstavili svojo organizacijo, državo in interes sodelovanja.

Naslednje dni sta vzporedno potekali dve delavnici, in sicer prva na temo prijavljanja projektov mobilnosti v okviru akcije Leonardo da Vinci Mobilnost in druga na temo priprave bilateralnih sporazumov za program Erasmus. Udeleženci so se razporedili po skupinah glede na interes sodelovanja v programih in na tip organizacije.

Del kontaktnega seminarja je bil namenjen tudi predavanjem s strani predstavnikov organizacij iz Malte, in sicer: Bjorn Azzopardi iz Malta College for Arts, Science and Technology in Charlotte Busutitil, Foundation for Social Welfare (predstavitev Leonardo da Vinci primera dobre prakse) in predstavitev dejavnosti organizacije Malta Business Bureau. Obiskali pa smo tudi Playmobil, ki je najstarejše proizvodno podjetje na otoku. Obstajajo od leta 1971, so proizvajalci otroških igrač in zaposlujejo več kot 3000 ljudi po celem svetu.

Več o Nacionalni agenciji Malta najdete tukaj.

V kolikor želite najti nove partnerje bodisi za projekte mobilnosti Leonardo da Vinci (podjetja, strokovne in poklicne šole,…) ali program Erasmus (visokošolske in raziskovalne institucije), vam lahko posredujemo kontakte udeležencev seminarja. Kontakte pridobite tako, da na elektronski naslov maja.godejsa@cmepius.si  pošljete vaše naslednje podatke: tip organizacije, področje sodelovanja ter državo, s katero bi želeli sodelovati.


Slovenske udeleženke na Malti

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.