Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 20.05.2014 ]

Sodelovanje neevropskih (non-EU) programskih držav v E+

Sklep skupnega odbora EGP za Islandijo, Lihtenštajn in Norveško je bil 16. 5. 2014 vključen v pogodbo EGP z Evropsko komisijo, kar omogoča polno sodelovanje teh 3 držav v programu Erasmus+. Sporazum o sodelovanju v programu Erasmus + je podpisala tudi že Turčija.

Sporazum bo stopil v veljavo takoj, ko ga ratificirajo turške državne oblasti, kar naj bi se zgodilo v prihodnjih tednih.

Republika Makedonija bo podpisala  sporazum o sodelovanju v programu E+ 26. 5. 2014. Sporazum bo stopil v veljavo, ko bo Evropska komisija prejela uradno obvestilo, da so izpolnjene vse notranje pravne zahteve.

Sodelujoče organizacije in udeleženci iz zgoraj omenjenih držav bodo lahko tako financirani iz programa Erasmus + že v akademskem letu 2014/2015.

Opozorilo: visokošolske institucije in študenti, ki so že podpisali Študijski sporazum s partnerji iz Turčije in Republike Makedonije, bodo morali pred izvedbo mobilnosti počakati na končni sklep. Če formalni proces za sodelujočo državo ne bo zaključen do 30. 6. 2014, naj si institucije pošiljateljice ter študenti, ki bi želeli na izmenjavo v eno izmed teh dveh držav za akademsko leto 2014/2015 poiščejo drugo sodelujočo državo, kamor bodo lahko izvedli načrtovane mobilnosti preko programa E+.   

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.