Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 19.09.2012 ]

Evropski dan jezikov

Letošnji evropski dan jezikov bomo na CMEPIUS-u obeležili že z desetič podeljeno nagrado Evropsko jezikovno priznanje.

Priznanje je odprto za vse vidike izobraževanja in usposabljanja, ne glede na starost ali uporabljeno metodo in se v glavnem osredotoča na pospeševanje inovativnosti pri učenju jezikov. S podpiranjem inovativnih projektov na lokalni in nacionalni ravni želi Priznanje dvigniti standarde učenja jezikov v Evropi.
Nagrade najboljšim projektom v letu 2012 bomo podelili v sredo, 26. 9. 2012  na slovesni podelitvi Evropskih jezikovnih priznanj v Cankarjevem domu v Ljubljani (Klub Cankarjev dom) ob 14. uri. Slavnostni podeljevalki nagrade bosta državna sekretarka na MIZKŠ Mojca Škrinjar in pa Nataša Goršek Mencin, vodja predstavništva EK v Sloveniji.

Več o dogodku


Prijave udeležencev zbiramo do na dogodek@cmepius.si.

Poleg podelitve pa se lahko na ta dan udeležite tudi:
•    Evropskega jezikovnega potepa, ki ga ob letošnjem evropskem dnevu jezikov organizira  Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s tujimi kulturni inštituti v Sloveniji. Potep bo potekal med 9. in 13. uro, ki bo potekal na več lokacijah v središču Ljubljane: na stojnici pred Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji (Hiša EU, Breg 14) ter na sedežih sodelujočih kulturnih inštitutov: Avstrijskega inštituta, Francoskega inštituta Charles Nodier, Goethe-Instituta, španskega Instituto Cervantes in Italijanskega inštituta za kulturo. Na zanimivem potepu boste lahko izvedeli marsikaj novega o jezikih, kulturah in dejavnostih sodelujočih kulturnih inštitutov ter sodelovali v zabavnih jezikovnih igrah, čaka pa vas tudi lov na zaklad.

•    Jezikovne kavarne s pričetkom ob 15. uri v Klubu CD, na katero smo povabili naravne govorce francoskega, italijanskega, nemškega in španskega jezika. Obiskovalci bodo lahko tako v sproščenem vzdušju preizkusili svoje pogovorno znanje tujih jezikov.

Vljudno vabljeni!

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.