Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 20.07.2010 ]

Evropska komisija je napovedala nov razpis v sklopu 7. Okvirnega programa

Evropska komisija je napovedala nov razpis v sklopu 7. Okvirnega programa v vrednosti 6,4 milijarde evrov.

Evropska komisija bo v raziskave in inovacije vložila skoraj 6,4 milijarde evrov. Doslej največji naložbeni sveženj zaobjema široko paleto znanstvenih disciplin, področij politike in gospodarskih področij.

Sredstva bodo pomagala pri napredku na področju znanosti, izboljšanju konkurenčnosti Evrope in reševanju družbenih vprašanj, kot so podnebne spremembe, varnost preskrbe z energijo in hrano, zdravstvo in staranje prebivalstva. Prejelo jih bo približno 16.000 udeležencev iz raziskovalnih organizacij, univerz in industrije, vključno z okoli 3000 malimi in srednje velikimi podjetji. Sredstva bodo dodeljena v okviru t. i. razpisov za zbiranje predlogov, ki bodo izpeljani in ocenjeni v naslednjih 14 mesecih. Več razpisov bo uradno objavljenih 20. julija.

Ta sveženj predstavlja gospodarsko spodbudo, ki naj bi ustvarila več kot 165.000 delovnih mest. Pomeni tudi dolgoročno naložbo v pametnejšo, trajnostno in bolj vključujočo Evropo. Hkrati je ključni sestavni del strategije EU Evropa 2020, zlasti vodilne pobude "Unija inovacij", ki se bo začela izvajati jeseni 2010.




© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.