Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 10.09.2009 ]

Poiščite partnerja ali projekt na informativnem dnevu programa "Znanost v družbi"

Na sedežu Direktorata za raziskave pri Evropski komisiji v Bruslju bo 2.10.2009 potekal informativni dogodek, ki je namenjen predstavitvi delovnega programa "Znanost v družbi" za leto 2010/»Science in Society«.

Pred kratkim je bil sprejet delovni program "Znanost v družbi" za leto 2010 in Evropska komisija že pričenja z objavo novih razpisov. Program je zasnovan drugače, kot so bili predhodni delovni programi. Število tematskih področij je tokrat skrčeno, vključene pa so nove dejavnosti, posebno v pogledu prizadevanj za modernizacijo univerz.

Evropska komisija želi nove dejavnost predstaviti širši javnosti, zato organizira informativni dan skupaj s projektom EUROSiS, pri katerem sodelujejo nacionalne kontaktne osebe za program "Znanost v družbi". Informativni dan bo potekal 2.10.2009 v Bruslju ("Covent Garden Building"), Belgija.

Dogodek bo potekal na sedežu Direktorata za raziskave, v poslopju "Covent Garden Building", v Bruslju. Namenjen je tako zainteresiranim predstavnikom raziskovalne sfere kot tudi širši javnosti, na njem bodo predstavljene novosti v delovnem programu "Znanost in družba" za leto 2010. Program sodi v 7.okvirni program ES, v področje "Zmogljivosti", in nudi podporo področjem upravljanja v znanosti, promocije znanosti v družbi, posebno med mladimi, vlogi žensk v znanosti ter etičnim vprašanjem in komunikaciji v znanosti.

Poseben poudarek bo na predstavitvi novega segmenta v programu "Mobilization and Mutual Learning Actions", ki spodbuja vključevanje partnerjev iz različnih področij in institucij v skupne projekte v okviru vsebinskih izhodišč programa. Podane bodo tudi predstavitve o ocenjevalnih postopkih za omenjeni program, primeri dobrih praks uspešnih koordinacijskih pristopov pri že uresničenih velikih projektih, del dneva pa bo namenjen tudi iskanju možnih partnerjev za novo projektno sodelovanje in predstavitvam novih projektnih idej (za udeležence, ki bodo pri tem želeli sodelovati).
Pri predstavitvah bodo sodelovali predstavniki Evropske komisije. Za organizacijo dogodka je zadolžen partner v projektu EUROSiS, turška agencija TUBITAK.

Program informativnega dneva
Project Idea Presentation Template

Obrazec za on-line registracijo
Udeležba na informativnem dnevu je brezplačna. Rok za registracijo je 30.9.2009.

Če želite na informativnem dnevu aktivno sodelovati s predstavitvijo ideje za projekt, pošljite predhodno prezentacijo svojega projekta na e-naslov: ovgu.atak@tubitak.gov.tr

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.