Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 20.07.2009 ]

Objavljeni rezultati izbora Erasmus Mundus II Akcija 1a in 1b

Zaključen je postopek izbora novih skupnih magistrskih in skupnih doktorskih programov, ki so jih prijavila partnerstva evropskih in univerz držav tretjega sveta. Na razpisu za leto 2009 je bilo za sofinanciranje izbranih 50 skupnih Erasmus Mundus magistrskih programov (Akcija 1a) in 13 skupnih Erasmus Mundus doktorskih programov (1b).


Gre za prvi izbor znotraj drugega programskega obdobja Erasmus Mundus 2009-2013.


Med slovenskimi visokošolskimi institucijami je bila na razpisu izbrana Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani skupaj v partnerstvu z Universitat de Girona iz Španije in University of Southern Denmark iz Danske. Njihov skupni magistrski program European Master in tourism management si je pridobil naziv Erasmus Mundus Joint Master.



EACEA bo na svoji strani objavila seznam izbranih Erasmus Mundus magistrskih in doktorskih programov s povezavami na internetne strani posameznih programov.
Bodoči kandidati za magistrski in doktorski študij bodo na strani izbranega programa našli vse podrobne informacije glede vpisa in pogojev za vpis. Izbrani Erasmus Mundus programi se bodo pričeli izvajati v študijskem letu 2010/2011.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.