Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 26.09.2013 ]

Sodelujte v video natečaju eTwinning, „Moj eTwinning film“, in osvojite snemalno opremo s kamero GoPro

Natečaj, ki poteka v sklopu kampanje Tednov eTwinning, se uradno začenja 7. oktobra 2013

 


Video natečaj „Moj eTwinning film“ („My eTwinning movie“), ki ga organizira skupnost evropskih šol eTwinning, bo potekal med 7. oktobrom in 14. novembrom2013. Glavni namen natečaja je spodbuditi učitelje, ki se udeležujejo projekta eTwinning, da posnamejo kratke filme, v katerih bodo predstavili, kaj jim je všeč pri tem projektu. Natečaj je del kampanje Tednov eTwinning (eTwinning Weeks).

Od 7. oktobra dalje bodo lahko učitelji, ki so prijavljeni v sistemih eTwinning in eTwinning Plus (za šole iz držav v neposredni bližini Evropske unije), objavljali svoje video posnetke na spletni strani kampanje. Končni rok za objavo posnetkov na spletni strani kampanje je 7. november 2013 ob 19h po srednjeevropskem času.

Zmagovalce natečaja bo izbrala žirija izmed 10 najbolj priljubljenih posnetkov. Vsi udeleženci projekta eTwinning bodo do 14. novembra lahko glasovali za katerikoli posnetek, objavljen na omenjeni spletni strani. Žirija (člani CSS in NSS ter predstavniki Evropske komisije) bodo izbrali 3 najboljše posnetke po merilih ustvarjalnosti, podanega sporočila in potenciala za promocijo projekta eTwinning. 

Žirija bo razglasila zmagovalce 25. novembra, prejeli pa bodo snemalno opremo s kamero proizvajalca GoPro.

O projektu eTwinning
Projekt eTwinning, ki se je pričel leta 2005 kot glavna dejavnost programa eUčenje Evropske komisije, je danes prerasel v največjo skupnost učiteljev v Evropi. Od leta 2007 je ključni sestavni del programa Vseživljenjsko učenje. Centralno svetovalno službo (CSS) projekta upravlja  Evropsko šolsko omrežje v sodelovanju s 35 Nacionalnimi svetovalnimi službami (NSS).   Akcija eTwinning spodbuja sodelovanje šol po Evropi s pomočjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij, tako da nudi podporo, orodja in storitve, ki bodo šolam olajšali sklepanje kratkoročnih ali dolgoročnih partnerstev na kateremkoli predmetnem področju. Portal eTwinning, ki je na voljo v petindvajsetih jezikih, dandanes obiskuje 206.181 članov, združuje pa več kot 5.752 aktivnih projektov (statistični podatki iz avgusta 2013).

Več informacij: Valentina Garoia (valentina.garoia@eun.org)

Spremljajte objave o kampanji na eTwinning Namizju in naših spletnih straneh!

Vabljeni k sodelovanju!

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.