Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 15.04.2010 ]

Proslavite eTwinningov 5. rojstni dan 5. maja!

Vabimo vas, da ob 5. obletnici akcije eTwinning, 5. maja, v svoji šoli in skupnosti pripravite zanimivo prireditev.

eTwinning je začel delovati leta 2005, pet let pozneje pa že predstavlja občudovanja vredno skupnost, ki jo sestavlja več kot 90.000 registriranih učiteljev iz šol po vsej Evropi! V počastitev tega velikega uspeha, še prav posebej pa 5. obletnice, vas tim eTwinning vabi, da se pridružite zabavi, ki bo potekala petega dne petega meseca tj. 5. maja!

Bodite pozorni na posebno spletno stran, posvečeno eTwinningovi obletnici, ki bo na voljo sredi meseca aprila ter bo posvečena temu pomembnemu dogodku. Šole se bodo lahko označile na zemljevidu in s tem pokazale, da nekaj pripravljajo v čast tega velikega dne. Vse pa bo dokumentirano in nato dostopno vsem!

Kako proslavljati?

Medtem ko čakamo na spletno stran, posvečeno obletnici (v katero boste lahko vstopili z Domače strani eTwinning), ponujamo nekaj zamisli, kaj lahko 5. maja organizirate v svoji šoli in skupnosti:

  • Izpuščanje ekoloških balonov: po vsej Evropi točno ob 12 h po srednjeevropskem času izpustite modre in rumene balone. Navodila in nasveti, kako lahko ta zanimiv dogodek izvedete na okolju prijazen način, bodo kmalu na voljo.
  • Torta za eTwinningov rojstni dan: na šoli specite eno ali več slavnostnih tort! Pri tem bodite ustvarjalni in Evropi pokažite, da jo znate okrasiti!
  • Pesem za eTwinningov rojstni dan: S svojimi učenci (ali pa partnerji) zložite in eTwinningu za rojstni dan zapojte/zaigrajte pesem. To je odlična priložnost, da pokažete svoj glasbeni talent!

 
Dogodka pa nikakor ne pozabite zabeležiti s pomočjo slik, video ali avdio posnetkov.


Vabljeni k sodelovanju!

Vir: eTwinning portal

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.