Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 26.07.2010 ]

Dodatni razpis Erasmus Mundus II Akcija 2

EACEA je 22. julija 2010 objavila dodatni rok za zbiranje prijav Erasmus Mundus II Akcija 2 Sklop 1 – strukturirana partnerstva Erasmus Mundus za mobilnost med evropskimi in neevropskimi univerzami.

RAZPIS JE OMEJEN NA NASLEDNJE LOTE:

Lot 2: Egipt
Lot 3: a) Okupirana Palestinska ozemlja b) Izrael
Lot 9: Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Uzbekistan, Turkmenistan
Lot 1o: Albanija, Bosna in Hercegovina, BJR Makedonija, Kosovo (UNSCR 1244/99), Črna Gora, Srbija, Hrvaška – razpis predvideva izbor dveh partnerstev


ROK za prijavo: 15. oktober 2010.


Informacije in razpisna dokumentacija na strani EACEA 


Erasmus Mundus II Akcija 2 na kratko:

AKCIJA 2 – PARTNERSTVA ERASMUS MUNDUS
Namen te akcije je krepitev strukturiranega sodelovanja med visokošolskimi ustanovami v Evropi in tretjih državah s spodbujanjem mobilnosti na ravni študentov dodiplomskih in podiplomskih študijev, doktorskih kandidatov, raziskovalcev ter akademskega in administrativnega osebja (vse regije in vsa področja ne vključujejo nujno vseh tokov mobilnosti).

Akcija 2 – partnerstva Erasmus Mundus (EMA2) je razdeljena na dva sklopa:

  • SKLOP 1 – partnerstva z državami, ki jih pokrivajo instrumenti ENPI, DCI, EDF in IPA (nekdanji program Erasmus Mundus „External Cooperation Window“ – področje zunanjega sodelovanja),
  • SKLOP 2 – partnerstvo z državami in ozemlji, ki jih pokrivajo instrumenti za industrijsko razvite države (ICI).Erasmus Mundus II je centraliziran program. Prijava poteka neposredno preko EACEA v Bruslju. Razpis je namenjen visokošolskim institucijam in ne posameznikom.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.