Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 17.07.2013 ]

EACEA objavila rezultate razpisa Erasmus Mundus II 2013

EACEA (Izvršna agencija za kulturo, izobraževanje in avdiovizualno politiko) je objavila rezultate razpisa Erasmus Mundus II za leto 2013 in sicer za razpisani akciji 2 – strukturirana partnerstva za študentkse in predavateljske izmenjave z ne EU državami in 3 – projekti za promocijo evropskega visokošolskega prostora.

Slovenske univerze so bile na razpisu uspešnejše kod kadarkoli in sicer:

•    Univerza v Ljubljani je tokrat že drugič uspešno pripravila koordinatorsko prijavo za partnerstvo s Srednje Azijskimi državami Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Uzbekistan in Turkmenistan (LOT 9) pod imenom Euro-AsianCEA (Euro-Asian Cooperation for Excellence and Advancement).

•    V okviru LOTA  5, ki vključuje izmenjave z naslednjimi državami Gruzija, Armenija, Azerbajdžan, Ukrajina, Moldova in Belorusija, je Univerza v Novi Gorici članica partnerstva »INFINITY INternational Fellowship IN transdisciplinarITY«.

•    V okviru LOTA 7 sta bili odobreni (ponovno tokrat že petič) partnerstvi »Basileus V«  z Univerzo v Ljubljani in »JoinEU-See > PENTA«  z Univerzo v Mariboru. Gre za izmenjave z naslednjimi državami: Albanijo, Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Kosovom*, Črno goro in Srbijo.

•    Univerza v Ljubljani je partnerica tudi v naslednjih partnerstvih »Training of Individuals through Mobility to EU from Uzbek Republic« (LOT 10), ki vključuje izmenjave z Uzbekistanom,  »EMINTE Erasmus Mundus India To Europe« (LOT 13) za izmenjvave z Indijo in v okviru LOTA 14 – partnerstvo »EMA2 LOT 14 SUD - UE« za izmenjave z naslednjimi državami: Bolivijo, Perujem, Ekvadorjem, Paragvajem, Argentino, Brazilijo, Čilem, Kolumbijo, Kostariko, Kubo, Mehiko, Panamo, Urugvajem in Venezuelo.

•    Univerza v Mariboru pa je partnerica v naslednjem projektu »EUPHRATES -EU Promotion of Health through Research, Applied Technology, Education and Science in India« v okviru lota 13 za izmenjave z Indijo.


Rezultati razpisa so na voljo na spletni strani EACEA.

Čestitamo vsem trem univerzam!

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.