Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 17.03.2008 ]

V prihodnjem šolskem letu slovenske institucije v 30 CEEPUS mrežah

Največje število slovenskih koordinarorjev mrež doslej

10. marca 2008 je bila v Bukarešti 15. mednarodna CEEPUS komisija, ki je zaključila z izborom CEEPUS mrež za akademsko leto 2008/09. Do 15. januarja se je prijavilo 68 mrež, dokončno pa je bilo potrjenih 52 mrež. Med 52 potrjenimi mrežami je 6 mrež, ki jih koordinirajo slovenske institucije, in sicer so to:



 

Kot partnerke pa slovenske institucije sodelujejo še v 24 drugih mrežah. Seznam bo v kratkem objavljen na spletnih straneh CMEPIUS, pod Drugo – CEEPUS.

CEEPUS je srednjeevropski program za izmenjavo študentov in profesorjev. Je torej regionalni program. Delovati je pričel marca 1995. Cilj programa je vzpostaviti in spodbujati mobilnosti študentov in profesorjev med sodelujočimi državami ter izkoristiti prijateljske povezave in možnosti za oblikovanje skupnih študijskih programov. V programu  CEEPUS sodelujejo visokošolske institucije iz naslednjih držav: Avstrija, Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Albanija, Makedonija in Črna Gora, v prihodnjem šolskem letu pa bodo možnost za izvedbo izmenjav pridobili še študentje in profesorji s Kosova.

CEEPUS deluje na osnovi mrež (Network). Ustanovijo jih posamezne univerze, fakultete ali njihovi oddelki za določena področja. Tako imenovane "mreže" morajo sestavljati najmanj tri partnerske univerze/fakultete/oddelki, od katerih sta vsaj dve iz različnih držav. Ena od teh institucij je koordinator mreže. Prek mrež nato poteka glavnina izmenjav v okviru programa CEEPUS.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.