Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 26.06.2008 ]

Pripravljamo poročilo konference Kakovost v mobilnosti programa Vseživljenjsko učenje

Predstavitve klučnih govorcev in fotografska galerija dogodka objavljene na konferenčni spletni strani http://www.qim.si

12. in 13. junija je v Cankarjevem domu v Ljubljani kot spremljevalni dogodek predsedovanja EU potekala konferenca Kakovost v mobilnosti programa vseživljenjsko učenje.

Več kot 400 udeležencev iz 34 držav je oblikovalo stališča glede povečanja dostopnosti mednarodne mobilnosti v okviru programa Vseživljenjsko učenje, njene kakovosti ter njenih učinkov. Del razprave se je posebej osredotočil tudi na mobilnost učnega osebja. Razprava je vključila perspektive in prakse evropske politike, nacionalnih politik, organizacij in posameznikov, ki se vključujejo v mednarodno mobilnost.

Najboljšim projektom mobilnosti sta minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver in evropski komisar za izobraževanje in kulturo Jan Figel' podelila Priznanja na področju vseživljenjskega učenja za kakovost v mobilnosti. 15 nagrajenih projektov in 10 slovenskih nominirancev za nagrado smo v okviru konference predstavili na posebni razstavi, predstavitve pa so zdaj dostopne tudi v katalogu razstave, ki je objavljen med konferenčnimi gradivi  na konferenčni spletni strani.

Obiskovalci konferenčne spletne strani si lahko ogledate tudi predstavitve govorcev in fotografsko galerijo dogodka.

Trenutno urejamo ključne ugotovitve in sporočila posameznih prispevkov ter zaključke in priporočila razprav obeh delovnih skupin. Strnili jih bomo v konferenčnem poročilu, ki bo jeseni objavljeno na spletni strani konference. O objavi poročila vas bomo obvestili.





© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.