Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 07.02.2008 ]

Po izpis iz registra nič več na sodišče

Od 1. februarja je izpis iz sodnega registra dostopen na spletni strani AJPES prek aplikacije iPRS

Na sodišču in na portalu e-uprave ni več mogoče dobiti izpisa iz sodnega registra. V skladu s spremembami zakonodaje lahko od 1. februarja dalje dostopamo do podatkov glavne knjige sodnega registra prek javnega spletnega portala AJPES. Predstavitev poslovnega registra se nahaja na tem spletnem naslovu. Dostop do podatkov in izpisa pa je mogoč s klikom na gumb iPRS v zgornji pasici spletne strani AJPES.

Pred vpogledom v podatke registra in izpisom je potrebna registracija v spletni portal AJPES, za kar uporabnik potrebuje delujoč elektronski naslov, na katerega ob registraciji prejme geslo.
 
V skladu z razpisom programa Vseživljenjsko učenje naj bi prijavitelji v vseh akcijah programa Leonardo da Vinci (mobilnost, partnerstva, prenos inovacij) in prijavitelji v programu Grundtvig ( partnerstva) obvezno priložili izpis iz sodnega registra. Od februarja je omogočen vpogled v poslovni (sodni) register in letna poročila pravnih organizacij preko AJPESa, zato prijaviteljem tega ni potrebno prilagati (sprememba v prilogi III razpisa).

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.