Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 28.01.2010 ]

Predstavitev programa ATLANTIS namenjen sodelovanju med EU in ZDA

V prostorih Centra Evrope bo v ponedeljek, 15. 2. 2010 potekala predstavitev programa ATLANTIS.

V prostorih Centra Evrope bo v ponedeljek, 15. 2. 2010 predstavitev programa ATLANTIS,  ki podpira inovativne projekte sodelovanja na področju visokega šolstva, ki so namenjene tako evropskim kot ameriškim študentom ter profesorjem. 

Možnosti, ki jih program ponuja:

  • Konzorcijski projekti za čezatlantske študijske programe: namenjen podpori konzorcijem visokošolskih izobraževalnih ustanov v EU in ZDA za izvajanje programov za dvojne ali skupne diplome. Namenjena je tako mobilnosti študentov kot članom akademskega učiteljskega osebja.
  • Projekti mobilnosti z dokazano odličnostjo: namenjeni mednarodnim projektom razvoja študijskih programov, ki vključujejo kratkotrajno čezatlantsko mobilnost. V projektih lahko sodelujejo tako študentje kot člani akademskega učiteljskega osebja.
  • Ukrepi, usmerjeni v politike: namenjeni podpori večstranskih projektov med EU in ZDA ter dejavnostim s pomočjo katerih se krepi sodelovanje na področju visokošolskega izobraževanja in poklicnega usposabljanja.

Rok prijave je 8. 4. 2010.

Program je centraliziran. Zanj je zadolžena Izvršna agencija za izobraževanje, kulturo in avdiovizualno politiko v Bruslju (EACEA). Več informacij o programu  najdete na spletni strani EACEA.

Izvedbo dogodka v Centru Evropa sta omogočila Urad vlade za komuniciranje in Predstavništvo Evropske komisije v RS.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.