Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 08.11.2011 ]

Razpis za projekte Jean Monnet

Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje in kulturo (DG EAC) je objavil nov javni poziv za zbiranje predlogov v okviru programa za spodbujanje akademskih dejavnosti na področju evropske integracije, imenovanega Jean Monnet.

Program Jean Monnet je bil vzpostavljen z namenom spodbujanja poučevanja, raziskovanja in razprav o evropski integraciji na ravni visokošolskih ustanov tako znotraj kot zunaj Evropske unije. Namen programa je širjenje znanja med akademiki, študenti ter državljani po vsem svetu s področja zgodovine, politike, ekonomije in prava Evropske unije ter odnosov EU z drugimi deli sveta. Predmet programa niso primerjalne študije nacionalnih sistemov in posameznih nacionalnih praks. Program Jean Monnet je prisoten v 72 državah sveta, kot del učnega programa ga ponuja več kot 785 univerz. V program je vsako leto vključenih 1.650 profesorjev in 250.000 študentov.

V program se lahko vključijo univerze ali druge visokošolske institucije, združenja profesorjev in raziskovalcev na področju evropskih integracij, ki delujejo kot pravne osebe, večstranske raziskovalne skupine med vsaj tremi različnimi dražavmi, ki se prav tako ukvarjajo s proučevanjem evropskih integracij, ter raziskovalci, ki se ukvarjajo s pobudo "Learning Europe at School".

Rok za prijavo je 15. februar 2012. Razpis v imenu Evropske komisije vodi Agencija za izobraževanje, avdio-vizualno politiko in kulturo.

Več informacij in obrazci za prijavo: http://eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2012/call_jean_monnet_action_ka1_2012_en.php

 

Morebitna vprašanja v zvezi z javnim pozivom lahko pošljete na spletni naslov EACEA-AJM@ec.europa.eu ali po telefaksu na številko +32-2-2921326.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.