Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 25.01.2011 ]

Razpis ATLANTIS 2011 (Sodelovanje med EU in ZDA)

Evropska komisija je objavila Razpis za zbiranje predlogov 2011 za program ATLANTIS  -  Sodelovanje med EU in ZDA na področju visokošolskega izobraževanja in poklicnega usposabljanja - ukrepi za čezatlantske povezave in akademske mreže na področju usposabljanja in integriranega študija

Na spletnih straneh Izvršne agencije je Evropska komisija objavila nov razpis za aktivnosti sodelovanja med EU in ZDA v okviru programa ATLANTIS. Program sofinancira projekte skupnih/dvojnih diplom oz študijskih programov (tudi programov usposabljanja), ki vključujejo transatlantske izmenjave med evropskimi in ameriškimi izobraževalnimi institucijami. Sofinanciranje je na voljo tudi za projekte, ki se ukvarjajo z ukrepi politike izobraževanja.

ROK ZA PRIJAVO je 7. april 2011.

Kratek opis ukrepov:

Ukrep 1 – Konzorcijski projekti za čezatlantske študijske programe

Ta ukrep je namenjen podpori konzorcijem visokošolskih izobraževalnih ustanov v EU in ZDA (v nadaljnjem besedilu: konzorcij) za izvajanje programov za dvojne ali skupne diplome, v tem dokumentu imenovanih kot „čezatlantski študijski programi“. Podpora lahko vključuje študijske pomoči za mobilnost študentov in članov akademskega učiteljskega osebja.

Ukrep 2 – Projekti mobilnosti z dokazano odličnostjo

Ta ukrep zagotavlja sredstva za mednarodne projekte razvoja študijskih programov, ki vključujejo kratkotrajno čezatlantsko mobilnost, ki ni neposredno povezana s pridobitvijo skupne ali dvojne diplome. Podpora lahko vključuje študijske pomoči za mobilnost študentov in članov akademskega učiteljskega osebja.

Ukrep 3 – Ukrepi, usmerjeni v politik

Ta ukrep zagotavlja podporo večstranskim projektom med EU in ZDA ter dejavnostim za krepitev sodelovanja na področju visokošolskega izobraževanja in poklicnega usposabljanja.

Program Atlantis je centraliziran program, ki ga koordinira Izvršne agencija (EACEA) v Bruslju.  Celotna razpisna dokumentacija (vključno z besedilom razpisa, programskim vodnikom in prijavnico) je na voljo na strani EACEA.

Na voljo je tudi nova spletna stran programov bilateralnega sodelovanja med Evropo in razvitimi državami na področju visokega šolstva.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.