Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 23.09.2013 ]

Evropski dan jezikov, 26. 9. 2013

Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) vas tudi letos vljudno vabi, da se aktivno udeležite dogajanja ob praznovanju evropskega dneva jezikov.

Vabljeni, da se nam pridružite na naslednjih dogodkih:

  • V sredo, 25.9., in četrtek, 26.9. (med 9. in 13. uro) vabljeni na Evropski jezikovni potep, ki bo potekal na več lokacijah v središču Ljubljane: na stojnici pred Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji (Hiša EU, Breg 14) ter na sedežih sodelujočih kulturnih inštitutov: Avstrijskega inštituta, Francoskega inštituta, Goethe-Instituta, španskega Instituto Cervantes in Italijanskega inštituta za kulturo.
  • 26.9. ob 14. uri bo na sedežu Slovenske akademije znanosti in umetnosti (Novi trg 2, Ljubljana) potekala podelitev evropskega in nacionalnega jezikovnega priznanja, ki ga organizira Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS).
  • Praznovanje evropskega dneva jezikov se bo v Ljubljani nadaljevalo še v četrtek, 10.10., ko bo v kavarni Mestnega muzeja Ljubljana (Gosposka 15, ob 19. uri) tretja v ciklu jezikovnih kavarn, ki jih v letošnjem letu skupaj organizirajo British Council, Goethe-Institut, Instituto Cervantes, Institut Français, Istituto Italiano di Cultura, Österreich Institut in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Jezikovna kavarna je za obiskovalce priložnost, da v sproščenem vzdušju in v družbi maternih govorcev preizkusijo svoje pogovorno znanje tujih jezikov.


Evropsko jezikovno priznanje
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.