Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 19.11.2013 ]

Erasmus+ je sprejet

Evropski parlament je danes odobril Erasmus+, novi program EU za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport, ki bo stopil v veljavo z novim letom.

Novi program Erasmus+ združuje vse trenutne programe EU za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport, vključno s programom Vseživljenjsko učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), programom Mladi v akciji in petimi programi za mednarodno sodelovanje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink, Jean Monet in program za sodelovanje z industrializiranimi državami).

Namen sedemletnega programa je izboljšati spretnosti in zaposljivost ter podpirati posodobitev sistemov za izobraževanje, usposabljanje in mlade. Za to bo na voljo proračun v višini 14,7 milijarde evrov, kar je 40 % več kot do zdaj. Več kot štiri milijone ljudi bo prejelo podporo za študij, usposabljanje, delo ali prostovoljno delo v tujini, med njimi dva milijona visokošolskih študentov, 650 000 dijakov poklicnega in strokovnega izobraževanja in vajencev ter več kot 500 000 mladih na izmenjavi in prostovoljnem delu v tujini.

Želite izvedeti več? Vas zanima, kako bi se lahko vključili vi ali vaša izobraževalna institucija?

VABLJENI na splošno predstavitev programa Erasmus+, ki bo 27. novembra 2013 ob 13. uri v Koloseju, Ljubljana. Predstavitev programa je namenjena vsem, ki vas program zanima pa še ne veste nič o njem. Število mest je omejeno, zato je za udeležbo potrebna prijava.

Če pa že razmišljate o prijavi aktivnosti v okviru razpisa Erasmus+ 2014, ki bo objavljen decembra, vas vabimo na delavnici, namenjeni šolskemu ter poklicnemu izobraževanju in usposabljanju in pa terciarnemu izobraževanju. Delavnici bosta 4. decembra 2013 ob 12. uri prav tako v Koloseju, Ljubljana. Zaradi lažje organizacije in prostorskih omejitev vas prosimo, da se na dogodek prijavite.

Erasmus+

Izjava za javnost Evropske komisje

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.