Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 19.11.2012 ]

Okrogla miza: "Identifikacija ovir pri vključevanju mladih z manj priložnostmi v programe mednarodne mobilnosti"

Nacionalna agencija CMEPIUS bo v sodelovanju z MOVITOM organizirala okroglo mizo z naslovom: Identifikacija ovir pri vključevanju mladih z manj priložnostmi v programe mednarodne mobilnosti.

Dandanes se večina šol in organizacij, ki se ukvarjajo z mladino, sooča s socialno ogroženimi skupinami. Način dela s tovrstno mladino je specifičen in mnogokrat zunanji dejavniki vplivajo tudi na njihove vedenjske in čustvene vzorce. V mednarodnih projektih Leonardo da Vinci ugotavljamo, da si šole/mladinske organizacije prizadevajo v projekte mobilnosti vključiti vse več socialno ogroženih, a se pri tem srečujejo s številnimi ovirami. Kljub temu pa je razveseljujoče dejstvo, da so rezultati, ki jih mobilnost tovrstni mladini prinese, presenetljivi.

Na okrogli mizi se bodo predstavili koordinatorji mednarodnih projektov, ki so se soočali z ovirami mladih z manj priložnostmi (predvsem socialno ogroženimi) in jih tudi reševali, ter tako omogočili, da se je ta mladina udeležila mobilnosti oziroma prakse v tujini. Na okrogli mizi bodo z moderatorko Urška Slapšak skušali ugotoviti ovire in pristope za prebroditev le-teh in prikazali primere dobrih praks vključevanja mladih z manj priložnosti v mednarodne mobilnosti.

Okrogla miza bo potekala 20. 11. 2012, od 13:00 do 14:30  v Mestnem muzeju Ljubljana, v okviru seminarja za mentorje natečaja EVROPA V ŠOLI 2012/2013, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenija.

V kolikor se boste udeležili le okrogle mize, se prijavite na naslov leonardo@cmepius.si, do 19.11.2012.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite okrogle mize in sodelujete v diskusiji.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.