Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 16.02.2012 ]

Na Brdu potekal Nacionalni posvet o visokem šolstvu 2012

V okviru evropskega projekta »Nacionalne skupine bolonjskih ekspertov 2011-2013 – Slovenija« je na Brdu pri Kranju potekal tradicionalni posvet o visokem šolstvu, tokrat na temo »Diverzifikacije visokega šolstva«.

Nacionalnega posveta se je udeležil in udeležence nagovoril tudi Minister RS za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. V uvodnem delu sta prisotne nagovorila še predsednik Rektorske konference RS rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Danijel Rebolj in direktorica CMEPIUSa mag. Alenka Flander.

Koordinatorja projekta in organizatorja dogodka Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter CMEPIUS Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja sta v začetnem delu posveta k sodelovanju povabila izkušenega eksperta in poznavalca s področja visokega šolstva prof.dr. Ulricha Teichlerja in g. Thomasa Estermanna z Evropskega združenja univerz (EUA). Uvodni del je moderiral mag. Franci Pivec, predsednik Sveta RS za visoko šolstvo.

V nadaljevanju je dr. Stojan Sorčan, vodil panelno razpravo v kateri so sodelovali rektorji štirih slovenskih univerz prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani; prof.dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru;   prof.dr. Dragan Marušič, rektor Univerze na Primorskem/Universita del Litorale;  prof.dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici ter predstavnik Skupnosti  samostojnih visokošolskih zavodov doc. dr. Matej Avbelj in predsednik  Študentske organizacije Slovenije Mitja Urbanc, ki so vsak s svojega vidika »osvetlili« osrednjo temo letošnjega posveta.

Mag. Franci Pivec je ob koncu panelne razprave in vprašanj udeležencev povzel ugotovitve posveta in podal zaključke.


Vsem sodelujočim in udeležencem se CMEPIUS iskreno zahvaljuje za sodelovanje!


Vse presentacije in zaključki posveta so na voljo vsem visokošolskim deležnikom in ostali zainteresirani javnosti na spletni strani projekta

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.