Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 06.03.2012 ]

Evropska komisija objavila natečaj za evropsko nagrado za e-vključenost

Evropska komisija objavila natečaj za evropsko nagrado za e-vključenost (e-Inclusion Awards), namenjen posameznikom, podjetjem in organizacijam, ki so dokazali, da znanje in spretnosti na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij spreminjajo življenja ljudi.

Nagrade bodo podeljene posameznikom in/ali organizacijam, ki so na najboljše in najbolj domiselne načine izkazali podporo uporabnikom pri prvem stiku s svetovnim spletom, ter uporabnikom, ki so že sodelovali v projektih e-vključenosti in prepoznali prednosti uporabe informacijskih in komunikacijskih tehnologij.

Nagrade za e-vključenost bodo razdeljene v dve kategoriji:

  • Nagrada z naslovom "Jaz sem del informacijske tehnologije" ("I am Part of IT") je namenjena posameznikom, ki so že izkusili prednosti pridobljenega e-znanja in e-vključenosti.
  • Druga nagrada z naslovom "Bodi del informacijske tehnologije" ("Be Part of IT") pa je namenjena organizacijam, ki podpirajo in spodbujajo e-vključenost z izvajanjem različnih izobraževalnih projektov ali sodelovanjem v njih.

Dvanajst finalistov iz vsake kategorije bo dobilo priložnost za predstavitev projekta na konferenci Skupščine digitalne agende, ki bo potekala 21. in 22. junija 2012 v Bruslju. Na konferenci bodo razglašeni tudi zmagovalci, pri čemer bosta nagrado prejela po dva iz vsake kategorije.

Rok za oddajo prijave je petek, 4. maj 2012.

Informacije o natečaju, postopku prijave in prijavni obrazec v angleškem jeziku najdete na spletni strani e-Inclusion Awards.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.