Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 11.05.2011 ]

Ob dnevu Evrope na Bregu tudi CMEPIUS

Dan Evrope, ki se ga obeležuje 9. maja, smo v Ljubljani s pomočjo predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Centra Evrope in ostalih evropskih mrež organizirali na bregu Ljubljanice.

Na dogodku se je CMEPIUS predstavlja s svojo stojnico ter je aktivno sodeloval v kotičku za mlade in mobilnost. Glede na to, da dan Evrope sovpada s koncem Comenius tedna, pa smo ponudili tudi šolam, da so predstavile svoje aktivnosti, ki jih izvajajo v okviru programa Comenius. V kotičku za mlade in mobilnost je aktivnosti CMEPIUS-a predstavila Neža Pajnič, kako pa je izkusiti mobilnost v praksi nam je predstavila ga. Nataša Martinuč iz SŠ Veno Pilon Ajdovščina.  Za kulturno popestritev pa so s plesom in petjem poskrbeli otroci z Osnovne šole Vransko – Tabor.

Mimoidoči so lahko med 11. in 15. uro prisluhnili tudi Andreju Beloglavcu, v.d. vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Darijanu Koširju, direktorju Urada Vlade RS za komuniciranje,  Nataši Goršek Mencin, vodji Informacijske pisarne za Evropski parlament v Sloveniji  in veleposlaniku predsedujoče države Svetu EU - Republike Madžarske, dr. Istvánu Szent-Iványiju  ter Podjetniškemu in  Zaposlitvenemu kotičku. 


Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani centra Evropa.

  


© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.