Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 03.08.2011 ]

Objavljeni rezultati razpisa Tempus IV 2011

Izvajalska agencija (EACEA) zadolžena za vodenje, zbiranje prijav in njihovo ocenjevanje je objavila rezultate letošnjega razpisa evropskega programa Tempus IV.

Rezultate najdete na spletnih straneh Izvršne agencije.
Za sofinanciranje s strani Evropske komisije je bilo izbranih 63 predlogov (na razpis je prispelo 525 prijav), med njim je Univerza v Ljubljani pridobila sofinanciranje kot koordinatorica projekta »Middle Eastern Partnership in Sustainable Engineering« v 6 projektih pa slovenske univerze sodelujejo kot partnerice.

Tempus na kratko:
Evropski program Tempus je široko odprt program, ki omogoča in nudi podporo reformam in posodobitvam visokega šolstva v državah in regijah, ki mejijo na Evropsko unijo. To so države Zahodnega Balkana, vzhodno evropske države, države osrednje Azije, severne Afrike, Bližnjega Vzhoda in Ruska federacija. Vsako leto imajo institucije in partnerstva sestavljena iz institucij evropskih in Evropi sosedskih držav možnost, da na razpisu Tempus pridobijo sredstva za izvedbo skupnih projektov za prenos znanja medsodelujočimi v projektu in tudi za izvedbo in vpeljavo širše zasnovanih reform visokega šolstva v sosedskih državah.

Program koordinira Izvršna agencija v Bruslju, CMEPIUS pa v Sloveniji opravlja naloge kontaktne in informativne točke.

Vse podrobnosti o evropskem programu, razpisu in rezultatih so na voljo na spletni strani EACEA - Tempus.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.