Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 09.09.2014 ]

NOVO! eTwinning platforma podpira prijavo projektov med šolami iz istih držav

Skoraj vse države eTwinning bodo sodelovale v novem pilotnem projektu, ki bo šolam iz iste države omogočal, da bodo lahko s pomočjo platforme eTwinning skupaj razvijale projekte.

eTwinning se je sedaj odločil, da zažene pilotni projekt in odpre platformo tudi za projekte, ki prihajajo iz iste države, da bi vzpodbudil sodelovanje učiteljev in učencev iz iste države.

Novim eTwinnerjem in manj izkušenim učiteljem bo nova priložnost v veliko korist, saj jim omogoča, da se v svojem jeziku seznanijo s sodelovalnim učenjem in platformo eTwinning preden se podajo v mednarodne projekte. 

V tekočem šolskem letu 2014-2015 bodo v pilotnem projektu sodelovale Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Turčija in Velika Britanija.
 
Projekti, ki bodo potekali v eni sami državi, ne morejo prejeti Evropskega znaka kakovosti. Vendar pa je mogoče priznanja in nagrade organizirati in podeliti na državni ravni.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.