Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 25.01.2012 ]

Objavljen program za NP 2012 »Diverzifikacija visokega šolstva«, 15.2.2012

Na spletni strani projekta »Nacionalna skupin Bolonjskih ekspertov 2011-2013 – Slovenija« sta objavljena program Nacionalnega posveta o visokem šolstvu 2012 »Diverzifikacija visokega šolstva« in registracijski obrazec.

Registracija je odprta do ponedeljka 13. februarja 2012 do 14. ure.

Vabljeni!

O Nacionalnem posvetu:
Posvet, ki obravnava enega izmed štirih instrumentov za uresničevanje Nacionalnega programa visokega šolstva 2011-2020, je smiselno nadaljevanje preteklih posvetov in  je namenjen vsem akterjem na področju visokega šolstva.

Teoretična izhodišča in sistematičen pregled osrednje tematike letošnjega posveta bosta v dopoldanskem delu predstavila vabljena eksperta:
•    Prof. dr. Ulrich  Teichler z Mednarodnega centra za raziskave s področja visokega šolstva v Kasslu v Nemčiji s predstavitvijo z naslovom "Diversity according to Institutional Types: The least Homogeneous Approach of Diversification in Higher Education Across Europe?"
•    Thomas Estermann z Zveze evropskih univerz s predstavitvijo “Institutional Diversity in European Higher Education - Different aspects and models”

Uvodni predstavitvi bosta v angleškem jeziku. Prevajanja ne bo!

V nadaljevanju posveta bo potekala panelna razprava »O institucionalni in programski raznolikosti slovenskega visokega šolstva ter oblikovanju različnih profilov visokošolskih institucij«, ki jo bo moderiral direktor Direktorata za visoko šolstvo na MVZT dr. Sorčan, v njej pa bodo med drugimi sodelovali rektorji vseh štirih slovenskih univerz, predstavnik Skupnosti samostojnih visokošolskih zavodov, predstavnik ŠOS in predstavnik GZS.

Teme za razpravo:

-    možnosti za vzpostavitev institucionalne binarnosti in ustanovitev politehnik
-    utemeljenost programske binarnosti na treh stopnjah študija in zaposljivost različnih vrst diplomantov
-    potreba po delitvi dela znotraj slovenskega visokošolskega sistema in oblikovanju različnih profilov visokošolskih institucij
-    vloga različnih instrumentov na povečanje raznolikosti visokošolskega sistema (zakonodajni okvir, sistem financiranja, akreditacijski in evalvacijski sistem …)


Nacionalni posvet 2012 se bo pričeli ob 9. uri (registracija bo mogoča od 8:30 naprej) in zaključil s povzetkom vsebine posveta ob 13:30.



Vsebina Nacionalnega posveta 2012 je izključno odgovornost organizatorjev in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Izvršne agencije ali Evropske komisije. Dogodek, ki predstavlja aktivnost v okviru projekta »National Teams of Bologna Experts 2011-2013 Slovenija«, se sofinancira s strani Evropske komisije in Ministrstva RS za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.