Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 07.02.2011 ]

Erasmus Mundus II Akcija 2 Partnerstva, 15.02.2011 Info dan in seminar

CMEPIUS vas v soorganizaciji Evro-sredozemske univerze EMUNI in Univerze na Primorskem/Universita del Litorale vabi na regionalni info dan in seminar Erasmus Mundus Akcija 2 Partnerstva za mobilnost.

Info dan bo potekal 15. februarja 2011 v prostorih gostiteljice Univerze na Primorskem/ Universita del Litorale, Titov trg 4, Koper.

Kot predavateljico bomo gostili Rito Szettele z Izvršne agencije v Bruslju (EACEA), ki je zaposlena v ekipi programa Erasmus Mundus II zadolžena za Akcijo 2 Partnerstva za mobilnost. Slovenskim visokošolskim institucijam je na voljo enkratna priložnost, da zastavijo vprašanja in si pridobijo pojasnila direktno od poznavalca evropskega centraliziranega programa Erasmus Mudnus II, Akcija 2. 


Info dan je namenjen predavateljem in zaposlenim v mednarodnih in projektnih pisarnah na slovenskih visokošolskih institucijah, ki bi želeli pripraviti prijavnico in kandidirati za pridobitev evropskih sredstev za različne vrste mobilnosti z neevropskimi državami. K udeležbi so lepo vabljeni tudi predavatelji in zaposleni na vaših partnerskih institucijah iz Sloveniji bližnjih držav. Prosimo, da jim posredujete novico o info dnevu.

PROGRAM
9:00 Začetek registracije in jutranja kava
9:30 – 9:45 Uvodni pozdrav gostiteljev: prof. dr. Rado Bohinc, rektor Univerze na Primorkem/Universita del Litorale
                                                           prof. dr. Joseph Mifsud, predsednik Evro-sredozemske univerze EMUNI


9:45– 10:15 Uvod predavanje: Prof. Dr. Nehale Fariid Mostapha, dekanja Faculty of Commerce&Business Administration (Beirut Arab University, Lebanon), vodja skupine za ENPI Project na EMUNI Univerzi
mreženje in partnerstva
10:15 – 11:00 Erasmus Mundus II (Akcije 1,2 in 3) - splošni pregled
11:00 – 12:30 Erasmus Mundus II Akcija 2 (korak za korakom skozi Akcijo 2) – razpisna dokumentacija s posebnim poudarkom na »Erasmus Mundus Action 2 – Partnerships Guidelines to the Call for Proposals 41/10«   
12:30 – 13:30 Odmor za kosilo
13:30 – 15:00 Prijavnica za Akcijo 2 (korak za korakom)
15:00 – 16:00 (ali 16:30) Posebni poudarek na za slovenske visokošolske institucije privlačne neevropske države (npr. SKLOP 1: Zahodni Balkan, Južno Sredozemlje – Vzhodna Evropa in Rusija, Države osrednje Azije, ki so razvrščene v naslednje lote: 1, 2, 6, 7, 10 in SKLOP 2: Lot 1 ZDA in Kanada in  lot 2: Avstralija, Nova Zelandija, Japonska in Koreja)
Udeležba na info dnevu je brezplačna.


Zaradi lažje organizacije vas prosim, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov: sonja.mavsar@cmepius.si do petka 11. februarja 2011 do 13:00.


Erasmus Mundus Akcija 2 partnerstva za mobilnost na kratko:

Namen Akcije 2 je krepitev sodelovanja med visokošolskimi ustanovami v Evropi in tretjih državah s spodbujanjem mobilnosti na ravni dodiplomskih in podiplomskih študentov, doktorskih kandidatov, raziskovalcev, profesorjev in administrativnega osebja (vse regije in vsa področja ne vključujejo nujno vseh tokov mobilnosti).
Akcija 2  je razdeljena na dva sklopa:
- Erasmus Mundus akcija 2-SKLOP 1 – partnerstva z državami, ki jih pokrivajo instrumenti ENPI, DCI, EDF in IPA ( 1 ) (nekdaj program Erasmus Mundus „External Cooperation Window“ – področje zunanjega sodelovanja),
- Erasmus Mundus akcija 2-SKLOP 2 – partnerstvo z državami in področji, ki jih pokrivajo instrumenti za industrijsko razvite države (ICI).


Dodatne informacije o Akciji 2 dobite na:
- EACEA
- Razpis Erasmus Mundus 2011

Več informacij (tudi v angleškem jeziku):
Univerza na Primorskem/Universita del Litorale na zemljevidu
Parkiranje v Kopru
Mestna občina Koper (prihod z avtobusom ali vlakom)

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.