Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 02.06.2009 ]

Delegacija poklicnih in strokovnih šol iz regije Auvergne (Francija) obiskala CMEPIUS

V okviru projekta Progress: »Regionalna shema za razvoj evropske mobilnosti« smo gostili 12 predstavnikov poklicnih in strokovnih šol iz regije Auvergne iz Francije.

Predstavitev poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Sloveniji sta izvedla kolega Darko Mali in Mirjana Kovač s Centra za poklicno izobraževanje. Predstavniki CMEPIUSa smo predstavili izvajanje programa Leonardo da Vinci v Sloveniji.

Projekt izvajata Regionalni svet regije Auvergne iz Francije in Regionalna razvojna agencija Mura. Cilj projekta je spodbujanje in razvoj projektov mobilnosti dijakov in profesorjev na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja. V projekt je vključenih 46 šolskih centrov iz regije Auvergne in podporne institucije, kot so gospodarske in druge zbornice, zaposlitveni centri, sindikati in sektorska združenja.

V regiji Auvergne so za predstavnike vseh vključenih šolskih centrov (t.i. koordinatorje mobilnosti) izvedli 8 delavnic s poudarkom na pripravi in vodenju evropskih projektov mobilnosti. Ti koordinatorji mobilnosti pripravljajo projekte za svoje šolske centre in iščejo partnerje za sodelovanje na teh projektih. Vključeni šolski centri iz najrazličnejših sektorjev so pripravljeni na sodelovanje s slovenskimi poklicnimi in strokovnimi šolami, kar 12 predstavnikov teh šol pa je z namenom navezave stikov prvi teden meseca junija obiskalo Slovenijo. V tem času bodo organizirani obiski okrog 10 različnih šolskih centrov in poklicnih šol po vsej Sloveniji, ki so se pozitivno odzvali na predstavljeno pobudo.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.