Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 28.09.2010 ]

Podelitev nacionalnega in evropskega jezikovnega priznanja 2010

V ponedeljek, 27. septembra 2010 je v Slovenskem šolskem muzeju potekala zaključna slovesnost podelitve nacionalnega in evropskega jezikovnega priznanja.

Evropsko jezikovno priznanje, ki sta ga podelili vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ga. Mihela Zupančič in predstavnica Ministrstva za šolstvo in šport ga. Andreja Čufer, je prejela Osnovna šola Kapela za »Prevaljalske igrice pri pouku slovenščine«.

Nacionalno jezikovno priznanje, ki sta ga podelili predstavnica MŠŠ ga. Andreja Čufer in direktorica CMEPIUSa ga. Maja Mihelič Debeljak, pa je prejela Osnovna šola Frana Roša Celje za projekt »Eko-logičen«.

Prioriteti za izbor najboljših primerov dobrih praks, ki ju je za leto 2010 postavila Evropska komisija, sta bili nacionalni komisiji strokovnjakov ob izboru glavna kriterija za dodelitev priznanj. Kljub temu, da so na natečaju kandidirali projekti zelo različnih vsebin z raznolikih organizacij, sta prav projekta dveh osnovnih šol najbolje ustrezala  prioritetama: učenje jezikov v skupnosti ter znanje jezikov kot priprava na delo.

Podelitev je potekala v sklopu številnih dogodkov, ki so bili organizirani ob evropskem dnevu jezikov. V ta namen je v dopoldanskem času potekala v pasaži Maximarketa jezikovna tržnica, ki se je zaključila z uradno podelitvijo obeh priznanj v Slovenskem šolskem muzeju.

Evropsko jezikovno priznanje 2010


Nagrajenki 2010

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.