Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 20.12.2010 ]

Objavljen Erasmus Mundus Razpis 2011

Na razpis se lahko prijavljajo visokošolske institucije in ne posamezniki!

1. Izvršna agencija (EACEA) je objavila razpis za zbiranje prijav Erasmus Mundus za leto 2011.

Vso razpisno dokumentacijo in vse dodatne informacije najdete na strani EACEA.

Pred pričetkom priprave in pisanja prijavnice obvezno preberite vso razpisno dokumentacijo, ki se nanaša na akcijo, ki jo pripravljate! Pravo zavezujoča je zgolj in samo dokumentacija v angleškem jeziku. Prevodi v vse ostale jezike so zgolj informativni.

Rok za oddajo prijavnic je:

•    Akcija 1 (1a in 1b)  - Erasmus Mundus skupni magistrski in doktorski programi -  29. april 2011 do 12:00 (opoldan!) po srednje evropskem času (PRIJAVNICA JE ELEKTRONSKA!)
•    Akcija 2 – Erasmus Mundus partnerstva za mobilnost - 29. april 2011 (velja datum poštnega žiga na kuverti)
•    Akcija 3 – Erasmus Mundus promocija evropskega visokošolskega izobraževanja – 29. april 2011 (velja datum poštnega žiga na kuverti)


2.    Informativni dnevi in delavnice Erasmus Mundus 2011

•    ponedeljek 7. februarja 2011 - Informativni dan Erasmus Mundus 2011 v Bruslju

EACEA bo za prijavitelje (univerze in ostale visokošolske institucije)  organizirala informativni dan Erasmus Mundus Info Day 2011. Info dan je namenjen vsem trem akcijam programa.

Dodatne informacije in program so že dostopni na EACEA internetni strani.
Informativni dan je namenjen univerzam in ostalim visokošolskim institucijam, ki pripravljajo prijavo na razpis Erasmus Mundus 2011.
Za udeležbo na informativnem dnevu se je potrebno registrirati! Registracija bo mogoča od 4. januarja 2011 naprej. Udeleženci Info dneva v Bruslju morajo stroške udeležbe (letalski prevoz in morebitna namestitev ter dnevnice kriti sami).
Kotizacije za Info dan ni.

•    torek 18. januar 2011 - Informativni dan Erasmus Mundus Slovenija 2011

Lokacija: 2. Nadstropje, Sejna soba CPI, št. 206,  Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, CMEPIUS, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana
Z začetkom ob 10:00 in koncem (predvidoma ob 13:00).
Vsebina: Splošen pregled skozi program in vse tri Akcije programa.
Kaj je Erasmus Mundus?
Kdo je kdo v Erasmus Mundus?
Komu je namenjen?
Kaj nudi?
Splošen pregled Akcija 1
Splošen pregled Akcije 2
Splošen pregled Akcije 3
Postopek prijave

•    Info dan Erasmus Mundus Slovenija 2011 je namenjen  predstavnikom univerz in ostalih visokošolskih institucij (sodelavcem mednarodnih služb, koordinatorjem mednarodnih programov, predavateljem, ki želijo splošne informacije o programu), ki se šele seznanjajo s programom Erasmus Mundus.

•    četrtek 20. januar 2011 – Delavnica za pripravo prijavnice Erasmus Mundus magistrski programi

Lokacija: 1. Nadstropje, Sejna soba CPI, št. 111, Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, CMEPIUS, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana
Z začetkom ob 09:00 in koncem (predvidoma ob 12:00).
Vsebina delavnice: Korak za korakom do uspešne prijave za Erasmus Mundus magistrske programe (EMMC).

Delavnica je ozko usmerjena  in namenjena pripravi prijave EMMC: za vse, ki boste letos na Razpisu 2011 prijavili skupni EMMC oz. nameravate prijavnico oddati na razpisu 2012, in bi se želeli predhodno seznaniti s pripravo prijave.


•    torek 15. februarja 2011 - Informativni dan Erasmus Mundus 2011 Akcija 2 Partnerstva za mobilnost:

bomo v Sloveniji gostili člana Erasmus Mundus Action 2 Team-a z EACEA v Bruslju. Informativni dan bo namenjen vsem univerzam in ostalim visokošolskim institucijam, ki pripravljajo prijavo za Erasmus Mundus Akcijo 2 Partnerstva za mobilnost. Informativni dan bo potekal na  Evro-Sredozemski Univerzi (EMUNI). Vse dodatne informacije (vključno z vsebino, programom, registracijo, logistiko) bodo objavljene na CMEPIUS spletni strani v začetku januarja 2011. Udeležba na Informativnem dnevu je brezplačna.

Vse dodatne informacije o programu in razpisu po tel.: 01-6209-461 ali po e-pošti: sonja.mavsar@cmepius.si.

Evropski program Erasmus Mundus II je centraliziran program, ki ga koordinira EACEA v Bruslju. CMEPIUS v Sloveniji opravlja naloge Informativne in kontaktne točke evropskega programa Erasmus Mundus.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.