Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 06.02.2008 ]

CMEPIUS na posvetih srednješolcev

V devetih slovenskih mestih z bodočimi študenti in delavci o možnostih mobilnosti

CMEPIUS se je letos pridružil posvetom za dijakinje in dijake zaključnih letnikov srednjih šol, ki jih organizirajo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Ministrstvo za šolstvo in šport, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, območne enote Zavoda za zaposlovanje in predstavniki nekaterih regijskih podjetij. Dijakinjam in dijakom na srečanjih sodelavci CMEPIUS predstavljamo možnosti za mobilnost v okviru programa Vseživljenjsko učenje. Gre za možnost opravljanja študijskih obveznosti v tujini v sklopu študijskih izmenjav in za priložnosti za praktično usposabljanje.
Predstavniki CMEPIUS smo se srednješolci srečali že v Novi Gorici, na Ptuju, v Murski Soboti, Ljubljani, Kamniku, Trbovljah in Kranju. Danes se bomo srečali s srednješolci v Novem mestu, prihodnji teden pa v Krškem.

Vlada si z organizacijo posvetov za srednješolce že tretje leto zapored prizadeva za njihovo čim boljšo obveščenost o trenutno aktualnih študijskih programih, možnostih zaposlitve in razmerah na trgu dela. Organizirala je 14 posvetov za preko 24 tisoč dijakov zaključnih letnikov srednjih šol.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.