Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 06.07.2012 ]

Tvoja prva zaposlitev Eures

Ali sodelujete v eni izmed evropskih programov mobilnosti (npr. Erasmus, Leonardo da Vinci)? Ali ste razmišljali o pomoči pri iskanju zaposlitve mladim diplomantom v drugi evropski državi? Ali ste razmišljali, da bi svetovali podjetjem v svoji matični državi ali v drugih članicah glede ponudbe in povpraševanja o delovnih mestih? „Tvoja prva zaposlitev Eures“ je lahko vaša rešitev.

Kaj je „Tvoja prva zaposlitev Eures“?
Prva zaposlitev EURES je program, ki pomaga mladim Evropejcem pri iskanju dela v drugih državah EU (starih 18-30 let).
Sodi med ukrepe iz vodilne pobude Mladi in mobilnost (del strategije Evropa 2020) in pobude Priložnosti za mlade.
 
„Tvoja prva zaposlitev Eures“ je pripravljalni ukrep, ki ga je uvedla Evropska komisija za pomoč mladim pri iskanju zaposlitve v drugi državi EU. V pilotnem obdobju 2012–2013 naj bi program pomagal 5 000 mladim najti zaposlitev. Njegov splošni cilj je preizkusiti učinkovitost agencije, specializirane za posredovanje zaposlitve, v kombinaciji s finančno podporo, preden se pristop začne izvajati širše v EU.

Evropska komisija je pričela z drugim paketom aktivnosti, in sicer z objavo razpisnega gradiva za leto 2012. Razpis je namenjen zaposlitvenim organizacijam – javnim, privatnim ali neprofitnim zaposlitvenimi servisi, ki so zainteresirani za izvajanje akcije na ravni EU.

Več o razpisu na spletnem portalu Evropa.



© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.