Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 16.02.2011 ]

CMEPIUS organiziral Info dan Erasmus Mundus II Partnerstva za mobilnost

Na CMEPIUSU smo v sodelovanju z Evro-sredozemsko univerzo (EMUNI) in Univerzo na Primorskem/Universita del Litorale 15. februarja 2011 pripravili Informativni dan Erasmus Mundus II Akcija 2 Partnerstva za mobilnost.

K sodelovanju smo povabili Rito Szettele zaposleno na Izvršni agenciji (EACEA) v Bruslju, kjer vodi in koordinira evropski program Erasmus Mundus II, natančneje Akcijo 2, ki evropskim in neevropskim univerzam nudi finančno podporo pri izvajanju mobilnosti študentov in zaposlenih. Informativni dan in seminar sta bila namenjena podrobnejši seznanitvi udeležencev z Akcijo 2 in pregledu razpisne dokumentacije ter z navodili potrebnimi za pripravo uspešne prijave in kvalitetne izvedbe projekta.

Svoje 25 letne  izkušnje pri vključevanju v partnerstva z evropskimi univerzami pod okriljem različnih evropskih programov mobilnosti (tudi Erasmus Mundus) je z nami delil tudi profesor dr. Labib M.M. Arafeh z  Univerza Al-Quds v Jeruzalemu.

Rok za prijavo vseh Akcij programa Erasmus Mundus se izteče 29. aprila 2011. Erasmus Mundus II je centraliziran evropski program, ki ga vodi in koordinira Izvršna agencija v Bruslju (EACEA). Celotna razpisna dokumentacija je na voljo na njihovih spletnih straneh.

CMEPIUS v Sloveniji izvaja naloge informativne in kontaktne točke programa in nudi podporo slovenskim visokošolskim institucijam pri vključevanju v akcije programa Erasmus Mundus. Omenjeni dogodek je le del aktivnosti, ki jih CMEPIUS pripravlja in tako slovenskim visokošolskim institucijam nudi podporo pri njihovi internacionalizaciji.


Odmevi:
-    Univerza na Primorskem/Universita del Litorale
-    Radio Capris
-    Evro-Sredozemska Univerza


Dogodek se je financiral s sredstvi Ministrstva RS za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.