Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 20.04.2010 ]

Novinarska konferenca: »Konferenca SIRIKT in Pomladni dan v Evropi«

V torek, 13. aprila 2010 je ob 9.30 uri na Ministrstvu za šolstvo in šport potekala novinarska konferenca, na kateri je bila predstavljena letošnja mednarodna konferenca Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT (SirIKT) 2010, eTwinning konferenca KONFeT ter Pomladni dan v Evropi.

Mednarodna konferenca Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT (SirIKT) 2010 je največji dogodek v Sloveniji s področja izobraževanja in izpopolnjevanja ter implementiranja informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževalne institucije. Konferenca je potekala med 14. in 17. aprilom 2010 v Kranjski Gori.

Del konfernce SirIKT je tudi KONFeT ali eTwinning konferenca, ki združuje učitelje, ki IKT in mednarodno sodelovanje vključujejo tudi v svoj pouk. Ob tej priložnosti so bile podeljene tudi nagrade za najboljše eTwinning projekte. Dogodek je potekal 12. aprila 2010 v Ljubljani.

Pomladni dan v Evropi je pobuda, namenjena vsem  šolam iz Evrope in drugod. Učitelji naj bi rezervirali enega ali več dni na šolskem koledarju za razpravo, interaktivne dejavnosti in premislek o različnih evropskih temah.

Letos bo Pomladni dan v Evropi potekal od 22. marca do 30. junija 2010. Pomladni dan v letu 2010 podpira cilje Evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti, zato učence in učitelje spodbuja k organizaciji srečanj in razprav ter k sodelovanju v procesu oblikovanja Evrope jutrišnjega dne.


Vir: Ministrstvo za šolstvo in šport



© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.