Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 16.02.2012 ]

CMEPIUS gostil seminar Erasmus Mundus Active Participation (EMAP)

CMEPIUS je kot partner v evropskem projektu »Erasmus Mundus Active Participation vol. 2« (EMAP 2) od 1. do 4. februarja 2012 v Ljubljani gostil 54 udeležencev zadnjega izobraževalnega seminarja v okviru projekta za pripravo kakovostne prijavnice Erasmus Mundus skupnega študijskega programa.

Izobraževalni seminar resne in zahtevne vsebine je potekal v sproščenem vendar delovnem vzdušju, prisotni pa so bili predstavniki šestnajstih Erasmus Mundus nacionalnih  struktur (Kontaktne in informativne točke v državah članicah EU in EEA z osrednjo nalogo: obveščanje visokošolskih in ostalih upravičenih institucij in posameznikov o možnostih, ki jih nudi program Erasmus mudnus.), ki so pripravili nazorne predstavitve programa, njegovih pravil in podroben pregled prijavnice; eksperti (predavatelji) s Poljske, Belgije in Nemčije, ki so kot koordinatorji že uspešnih in za sofinanciranje odobrenih skupnih magistrskih programov delili svoje izkušnje z udeleženci in po trije predstavniki 12 konzorcijev, ki skupaj pripravljajo prijavnico na razpis Erasmus Mundus 2012.
Seminarju je prisostvoval tudi predstavnik EACEA, ki je nudil udeležencem pomoč pri razumevanju pravil programa in razpisa.

Rezultati projekta so dostopni vsem univerzam in ostalim visokošolskim institucijam, ki pripravljajo prijavo na letošnji razpis. Rok za oddajo prijavnic za Erasmus Mundus skupne študijske programe je ponedeljek 30. april 2012 do 12:00 po srednjeevropskem času.

Povezava do rezultatov in utrinkov seminarja v Ljubljani.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.