Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 08.12.2009 ]

Valorizacijska konferenca »Ustvarjalnost in inovativnost v programu Vseživljenjsko učenje« ter podelitev nacionalnih nagrad Jabolka kakovosti 2009

Ljubljana, 8. 12. 2009: Ob izteku evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti organizira Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) valorizacijsko konferenco na temo umeščanja projektnih dosežkov programa Vseživljenjsko učenje v slovenski prostor. Dogodek bo potekal 08.12.2009 v Grand hotelu Union, v Ljubljani s pričetkom ob 9.00 uri.

V plenarnem delu bomo gostili priznane strokovnjake s področja inovatorstva in ustvarjanja. O inovativnosti nam bodo v uvodu spregovorili dr. Janez Mayer, predavatelj in priznani strokovnjak s področja merjenja in aktiviranja intelektualnega potenciala, kariernega razvoja in ustvarjalnosti ter Peter Florjančič, ikona slovenskega inovatorstva, o samem evropskem letu ustvarjalnosti in inovativnosti, pa nam bo nekaj besed povedal tudi nacionalni koordinator Leta, mag. Mirko Zorman.
Plenarnemu delu bodo sledile zanimive delavnice.

Konferenci bo sledila slovesna podelitev nacionalnih nagrad Jabolka kakovosti 2009 najboljšim zaključenim projektom v programu Vseživljenjsko učenje (VŽU). Nagrajencem bo nagrade podelil minister RS za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.


Dobitniki Jabolka kakovosti 2009

V kategoriji:
•    Comenius Dvostranski projekti je nagrado dobil projekt »Učenje jezika v spletni učilnici Moodle«, Srednje ekonomske šole Maribor.
•    Comenius Večstranski projekti je nagrado dobil projekt »Naše življenje«, OŠ Trnovo.
•    Erasmus Intenzivni programi je nagrado dobil projekt »Healthy living – HEALTH«, Fakultete za zdravstvene vede (Univerza v Mariboru).
•    Leonardo da Vinci Pilotski projekti in prenos inovacij je nagrado dobil projekt »E-shoe learning«, Zavoda IRCUO.
•    Grundtvig Učna partnerstva je nagrado prejel projekt »Act well: Umetnost in ustvarjalnost: Učimo se skupaj«, Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga.


Spletna stran konference

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.