Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 10.12.2013 ]

Vabilo k prijavi na razpis za štipendije Splošne štipendijske sheme (GSS) ICCR za študij v Indiji v letu 2014/15

Veleposlaništvo Indije vabi slovenske študente, ki bi se v študijskem letu 2014/15 želeli vpisati na dodiplomski, podiplomski oz. doktorski študij na indijski univerzi, da se prijavijo na razpis za štipendijo Splošne štipendijske sheme (General Scholarship Scheme - GSS) Indijskega sveta za kulturno sodelovanje (ICCR) v New Delhiju.

Razpisana so tri študijska mesta. Kandidate naprošamo, da se sami pozanimajo in raziščejo možnosti glede vpisnih pogojev posameznih univerz v Indiji za želeni študijski program in nato poleg osnovnih potrdil, ki so navedena na prijavnem obrazcu, predložijo vso dokumentacijo, ki jo zahteva izbrana univerza.
Več informacij o tem lahko najdejo na spletni strani Komisije za dodelitev štipendij (University Grants Commission), glede vpisnih pogojev pa na spletnih straneh ustanov, kamor se želijo vpisati. Na spletni strani ICCR na naslovu tudi seznam univerz, ki so vključene v štipendijsko shemo ICCR.

Za tehniški študij ali študij inženirstva morajo imeti kandidati obvezno opravljene študijske predmete fizike, kemije in matematike. ICCR ne ureja vpisa na študijske programe medicine (zdravstvena nega/fizioterapija ipd.) ali modnega oblikovanja.
Pogoj je tudi dobro znanje angleščine. Kandidati bodo svojo raven angleščine dokazovali z opravljanjem testa na veleposlaništvu.

Rok prijave: 18. 2. 2014

Ustrezno izpolnjen prijavni obrazec v šestih izvodih oddajte ali pošljite na naslov:

Veleposlaništvo Indije
Železna cesta 16
1000 Ljubljana

Naprošamo vas, da na spodnji e-mail pošljete tudi elektronsko različico.

Kontakt:
Tel.: 01 51 33 110
Fax: 01 51 33 116
e-mail:  cons.ljubljana@mea.gov.in

Obajva razpisa na spletni strani veleposlaništva v Sloveniji
Invitation (EN version)

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.