Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 04.11.2009 ]

Z delom je začela Nacionalna skupina bolonjskih ekspertov

Na MVZT je 3.11.2009 z delom pričel Strokovni svet za spremljanje implementacije bolonjskega procesa (Nacionalna skupina bolonjskih ekspertov).

Naloga strokovnega sveta je spremljanje implementacije bolonjskega procesa in reforme visokega šolstva v Republiki Sloveniji na ravni visokošolskih zavodov in na nacionalni ravni. Nacionalno skupino bolonjskih ekspertov je imenoval minister Gregor Golobič z namenom spodbuditi dialog in pretok informacij na področju oblikovanja politik s področja visokega šolstva med ministrstvom, visokošolskimi zavodi in vsemi visokošolskimi partnerji.

Nacionalna skupina bolonjskih ekspertov deluje v okviru projekta »Nacionalna skupina bolonjskih ekspertov 2009-2011«, ki poteka od 1.7.2009 do 30.6.2011 v okviru programa Evropskih skupnosti Vseživljenjsko učenje. Del vsebinske koordinacije projekta izvaja Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, medtem ko je CMEPIUS nosilec projekta in vez z Izvršno agencijo za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) v Bruslju, ki na evropski ravni skrbi za aktivnosti bolonjskih ekspertov. Več informacij o projektu.


Vir: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.