Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 19.09.2011 ]

9. srečanje Erasmus koordinatorjev

CMEPIUS je 15. septembra 2011 organiziral 9. srečanje Erasmus koordinatorjev vseh slovenskih institucij, ki ga je prijazno gostila Univerza v Mariboru. Srečanja se je udeležilo 67 Erasmus koordinatorjev in drugih posameznikov, ki so na različne načine povezani z mobilnostjo.

9. Srečanje Erasmus koordinatorjev je potekalo na na Univerzi v Mariboru. Srečanja se je letos udeležilo 67 Erasmus koordinatorjev in drugih posameznikov, ki so na različne načine povezani z mobilnostjo. Ker si vsi želimo večjega števila mobilnih posameznikov, tako študentov kot tudi zaposlenih, je bilo na tem srečanju posebej poudarjeno učinkovito izvajanja vseh aktivnosti v programu Erasmus.
Letošnjega srečanja se je udeležila tudi VŽU-Erasmus nacionalna komisija, ki se je udeležencem predstavila in jih hkrati spodbudila k dobremu nadaljnjemu delu, saj na žalost število Erasmus mobilnosti v Sloveniji pada. Na srečanju sta se predstavila tudi člana Nacionalne skupine Bolonjskih ekspertov, ki jo sestavljajo strokovnjaki, aktivni na področju visokega šolstva in višješolskega izobraževanja ter poudarila pomen in nujnost mednarodnega sodelovanja. Za predstavitev sprememb na področju Zakona o tujcih, ki bo v kratkem vplival na delo koordinatorjev po institucijah, pa je poskrbel predstavnik Ministrstva za notranje zadeve. Tudi na letošnjem srečanju so bile izmenjane različne ideje in pogledi, ki nam bodo vsem v pomoč pri nadaljnjem delu.

Program

Predstavitve:


© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.