Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 06.09.2012 ]

Konferenca »Medgeneracijska solidarnost in izobraževanje starejših v skupnosti«

Cmepius in Filozofska fakulteta Ljubljana, Oddelek za Pedagogiko in andragogiko, organizirata mednarodno konferenco »Medgeneracijska solidarnost in izobraževanje starejših v skupnosti«, ki bo potekala med 19.-21. septembrom 2012.

V sklopu širše trindnevne znanstvene konference, bo 20. septembra potekala tudi Valorizacijska konferenca, na kateri želimo predstaviti in soočiti ključna raziskovalna spoznanja na področju izobraževanja starejših ljudi v Evropi, povezati evropske raziskovalce v razpravi o možnostih, ki jih ponuja (medgeneracijsko) izobraževanje in izobraževanje starejših za povečanje družbene solidarnosti in zmanjševanje družbene izključenosti različnih skupin in posameznikov v skupnosti.

Z valorizacijsko konferenco programa VŽU bi želeli spodbuditi razpravo na temo evropskega leta in poleg znanstvenih prispevkov predstaviti tudi delo projektov na temo dejavnega staranja in medgeneracijske solidarnosti ter uporabnost in trajnost rezultatov. V razpravah, ki bodo potekale v delavnicah pa bomo soočili mnenja bivših, sedanjih in prihodnjih prijaviteljev programa VŽU, predstavnike politike, organizacij s področja izobraževanja odraslih in drugih deležnikov.

Več o konferenci si lahko preberete na naših spletnih straneh ali pa na uradni strani dogodka.

Toplo vabljeni k prijavi.
Število mest je omejeno.

Prijava na Valorizacijsko konferenco




© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.