Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Valorizacijska konferenca: "Medgeneracijska solidarnost in izobraževanje starejših v skupnosti"

Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, 20. september 2012


V letu 2012 Nacionalna agencija programa Vseživljenjsko učenje - CMEPIUS pripravlja valorizacijsko konferenco v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Oddelkom za pedagogiko in andragogiko ob finančni podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Republike Slovenije, dr. Danila Türka.

Valorizacijska konferenca bo potekala 20. septembra 2012 v sklopu tri dnevne znanstvene konference pod okriljem Evropskega združenja za raziskovanje izobraževanja odraslih (ESREA) na temo evropskega leta dejavnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. Več o konferenci si lahko ogledate na spletni strani dogodka.

Namen konference je predstavitev in soočenje ključnih raziskovalnih spoznanj na področju izobraževanja starejših ljudi v Evropi, povezovanje evropskih raziskovalcev v razpravi o možnostih, ki jih ponuja (medgeneracijsko) izobraževanje in izobraževanje starejših za povečanje družbene solidarnosti in zmanjševanje družbene izključenosti različnih skupin in posameznikov v skupnosti. Poleg znanstvenih prispevkov se bodo predstavili tudi primeri dobre prakse, kar bo obogatilo vsebino konference.

Z valorizacijsko konferenco programa VŽU bi želeli spodbuditi razpravo na temo evropskega leta in poleg znanstvenih prispevkov predstaviti delo projektov na temo dejavnega staranja in medgeneracijske solidarnosti ter njihovo uporabnost in trajnost rezultatov. Na konferenci želimo soočiti mnenja bivših, sedanjih in prihodnjih prijaviteljev programa VŽU, predstavnike politike, organizacij s področja izobraževanja odraslih in druge deležnike.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite!  

Vabilo
Program
Prijava na Valorizacijsko konferenco, 20.9.2012
 

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.