Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Turneja EURAXESS – »Raziskovalci v gibanju«

Turneja EURAXESS je namenjena promociji pobude EURAXESS, ki raziskovalcem pomaga pri iskanju poklicnih nasvetov in zaposlitve. Ljubljana je bila ena izmed 29 evropskih postaj avtobusa, kjer so obiskovalci lahko na 4 različnih lokacijah v centru mesta prisluhnili različnim interaktivnim dogodkom, med drugim delavnici Marie Skłodowska-Curie - Kako pripraviti kakovostno prijavo (nasveti in namigi), delavnici Elevator Pitch, predstavitvi pobude komisije Voice of Researchers, Science SLAMu (predstavitvi raziskovalnih idej) ter ostalim zanimivim predstavitvam.


Na avtobusu pred stavbo Slovenske filharmonije so bile na voljo internetne točke, kjer je bil možen dostop do portala EURAXESS, preko katerega raziskovalci naložijo svoj življenjepis in vključijo v bazo raziskovalcev, obenem pa so si lahko ogledali ponudbo prostih delovnih mest za raziskovalce – dnevno okrog 7000 prostih mest.
Na isti lokaciji smo predstavljali EURAXESS Slovenija in pobudo EUROPASS, lahko pa ste se brezplačno profesionalno fotografirali za svoj CV.

Aktivnosti dogodka so bile v prvi vrsti namenjene podiplomskih študentom, doktorskim kandidatom, mladim raziskovalcem in mlajšim postdoktorskim raziskovalcem, njihove vsebine pa so bile pripravljene v sodelovanju z Evropsko komisijo, EURAXESS krovno organizacijo (CMEPIUS) ter slovenskimi EURAXESS kontaktnimi točkami.

Dvomesečno popotovanje avtobusa lahko spremljate tudi v živo
Informacije o dogodku v Ljubljani

Gradiva iz delavnic in galerija slikIzjava udeleženke delavnice Marie Skłodowska - Curie:
Dogodek je presegel moja pričakovanja. Predavateljica je bila skrajno simpatična, profesionalna in je znala nuditi koristne "insajderske" informacije tudi zahtevnejšim vprašanjem udeleženk in udeležencev.


Vabilo


© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.