Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Teden mlade Evrope                  

7.-10. maj 2012, Maribor - Trg Leona Štuklja

Ambasadroki pobude Mladi in mobilnosti

V okviru Evropske prestolnice kulture se bo od 7. do 10. maja 2012 odvijal Teden mlade Evrope. Skupaj s promocijsko kampanjo evropske pobude Mladi in mobilnost se bodo v 4 dneh predstavljali projekti v okviru programa Vseživljenjsko učenje in Mladi v akciji, en dan bo namenjen sejmu informacijskih mrež in kontaktnih točk Evropske komisije v Sloveniji.

Trg Leona Štuklja v Mariboru bodo tako zaznamovali mladi, ki so doživeli izkušnjo mednarodne mobilnosti, z namenom izobraževanja, prakse ali prostovoljnega dela v drugi državi. Program bodo poleg mobilnih posameznikov oblikovale številne slovenske izobraževalne organizacije, ki so s svojimi projekti prispevale k večji kakovosti izobraževanja tako v nacionalnem kot evropskem okviru.


Program

Sporočilo za javnost 

Fotogalerija

Toplo vabljeni!

Ambasadroki pobude Mladi in mobilnosti

Glavna naloga ambasadorjev pobude Mladi in mobilnost v prihajajočem obdobju je promocija evropske pobude, motivacija mladih za aktivno vlogo v učnem procesu, spodbujanje mladih k mednarodni mobilnosti, k inovativnosti, podjetnosti in ne nazadnje s prevzemom aktivne vloge v lastni življenjski poti in lepši prihodnosti. V Sloveniji bosta nalogo opravljali dvojčici Eva in Nika Prusnik. 

Na fotografiji Eva in Nika Prusnik.

Zelo sva vznemirjeni, ker sva postali ambasadorki evropske pobude Mladi in mobilnost (Youth on the Move) in tako predstavljava svojo državo. Že od nekdaj sva sanjali, da bi lahko pomagali drugim in jih seznanjali s pomembnostjo izkušenj in znanja. Najin cilj je, da bi študirali v tujini, na ta način pridobili čim več izkušenj in se predvsem učili o življenju. Eden izmed najinih ciljev je tudi, da o tem ozaveščava druge ljudi. Meniva, da lahko s študijem v tujini veliko pridobiš, saj tako spoznavaš nove ljudi in bogatiš svojo kulturo z drugimi. Z odhodom v tujino postaneš bolj samostojen in odgovoren, kar ti pomaga, da dozoriš v vzorno odraslo osebo, ki daje zgled mlajšim generacijam. Svet stoji na mladih, zato je zelo pomembno investirati v projekte, kot je ta, ki mlade postavlja v središče pozornosti.  Želiva ozavestiti tudi mlade iz socialno ogroženih okolij, ki ne vedo, da imajo enake možnosti izobraževanja kot ostali in da lahko sanjajo in uresničujejo svoje sanje. Radi bi zabrisali mejo med bogatimi in revnimi. Zelo sva veseli in ponosni, da sva del takšnega projekta. Vse pozdravljava z veliko dozo smeha.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.