Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Tematska delavnica - Slovenska podjetja v programu Vseživljensko učenje

Gospodarska zbornica Slovenije, 10. marec 2011


Tokratna prva delavnica, ki je v središče pozornosti postavila še posebej mikro in mala je bila posvečena izkušnjam, ki jih imajo slovenska podjetja s programom Vseživljenjsko učenje. Izpostavili smo primere podjetij, ki svoje zaposlene ali bodoče zaposlene pošiljajo na usposabljanje v tujino, bodisi preko programa Leonardo da Vinci ali Erasmus. S pomočjo mednarodnih projektov udeleženci, organizacije ali sektorji iz katerih prihajajo pridobijo pomembne mednarodne izkušnje, izboljšajo svoja znanja in spretnosti, okrepijo mednarodno sodelovanje, partnerstvo in postajajo konkurenčnejši na trgu dela.
Na delavnico smo povabili tudi slovenska podjetja, ki sprejemajo tuje udeležence na usposabljanje. Tudi na ta način se pomembno krepijo mednarodne vezi, evropska dimenzija, medkulturno spoštovanje, razumevanje in odprtost.
Podjetja imajo v programu Vseživljenjsko učenje pomembno mesto in so prioriteta tako na nacionalnem kot evropskem nivoju, zato je bila tovrstna delavnica tako za nas kot njih velikega pomena, saj so izmenjali številna mnenja, izkušnje, izpostavili ovire in dali predloge za izboljšanje v prihodnje.


Vabilo
Program

Gradivo:
Poročilo tematske delavnice
Petra Vilfan, administrativni postopki
Postopek za pridbitev dovoljenja za bivanje



© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.