Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Tematsko srečanje - evalvacijske metode in orodja

Logistični center BTC, 20. november 2012

V sklopu aktivnosti CMEPIUS-a kot nacionalne agencije programa Vseživljenjsko učenje, je 20.11.2012 v Logističnem centru BTC-ja potekalo tematsko srečanje projektov Partnerstva. Srečanja se je udeležilo 52 koordinatorjev Comenius, Grundtvig in Leonardo da vinci partnerstev.

Tematika srečanja so bile evalvacijske metode in orodja. V prvem delu srečanja je mag. Mateja Brejc iz Šole za ravnateljeudeležencem predstavila pomen evalvacije in jih seznanila z evalvacijskimi orodji. Udeleženci so aktivno sodelovali pri primeru načrta evalvacije, ki ga sestavljajo naslednji ključni elementi:
-    Evalvacijsko vprašanje;
-    Kaj želimo izvedeti, kaj nas zanima;
-    Kako bomo vedeli (kazalniki, kriteriji,…);
-    Kako bomo pridobili podatke (viri in metode);
-    Kdo bo zbiral podatke (odgovornost);
-    Kdaj bodo podatki zbrani (časovnica);
-    Koga bomo vključili;
-    Kako bomo poročali.

V drugem delu srečanja je sledila predstavitev tematske mreže QUALLL »Zagotavljanje kakovosti v vseživljenjskem učenju«, kjer sta svoj vidik na zagotavljanje kakovosti predstavili tudi dr. Tanja Možina iz ACS-ja ter Simona Knavs iz CPI-ja.


V zadnjem delu srečanja je sledila predstavitev primerov dobre prakse, kjer sta primer dobre evalvacije predstavili mag. Magdalena Bobek iz OŠ Pivka (Comenius večstransko šolsko partnerstvo) ter Saša Nabergoj iz SCCA Zavoda za sodobno umetnost Ljubljana (Leonardo da Vinci partnerstvo).

Program

Galerija

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.