Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Informativni dan in seminar VŽU Erasmus centralizirane akcije in aktivnosti Jean Monnet, 15. december, Univerza v Mariboru


CMEPIUS v okviru evropskega projekta »Nacionalna skupina bolonjskih ekspertov 2011-2013 – Slovenija«15. decembra 2011 pripravlja celodnevni seminar za pripravo kakovostne prijave Erasmus centraliziranih akcij (večstranski projekti, mreže in spremljevalni ukrepi) in aktivnosti programa Jean Monnet.  Enodnevni seminar bo gostila Univerzi v Mariboru, potekal pa bo 15. Decembra 2011 v dvorani Miklošič, Slomškov trg 15, Maribor s pričetkom ob 10. uri (registracija in jutranja kava od 9. ure naprej).

Seminar je namenjen vsem visokošolskim sodelavcem, ki pripravljate ali bi želeli pripraviti kakovostno prijavo za navedene aktivnosti, ki jih vodi Izvajalska agencija in koordinatorjema le-te neposredno zastaviti vprašanja povezana s prijavnim postopkom in izborom.  
Ravno tako sodelovanje ni omejeno zgolj na EU, EEA države in kadidatki Turčijo in Hrvaško, ampak lahko pod različnimi pogoji v Erasmus centraliziranih akcijah in aktivnostih Jean Monnet sodelujejo tudi ne EU in ne EEA države. K udeležbi so lepo vabljeni tudi vaši partnerji iz Sloveniji sosedskih držav.
Več informacij tule.

Seminar bosta vodila vabljena koordinatorja Katia de Sousa in Luciano di Fonzo z Izvajalske agencije za avdiovizualno politiko, kulturo in izobraževanje (EACEA)  iz Bruslja, ki je s strani Evropske komisije pooblaščena za vodenje razpisa in izbor vlog za dotacijo za navedene akcije, moderiral pa ga bo predavatelj Univerze v Mariboru, Fakultete za varnostne vede dr. Andrej Sotlar tudi član Nacionalne skupine bolonjskih ekspertov.
Seminar bo potekal bo v angleškem jeziku. Prevajanja ne bo.
Udeležba na dogodku je brezplačna!

Vabilo, program in prijavnica v slovenskem jeziku
Vabilo, program in prijavnica v angleškem jeziku

Da bi dogodek lažje izpeljali, vas prosimo da izpolnjeno spodnjo prijavnico do najkasneje ponedeljka 12. decembra 2011 do 13. ure posredujete na naslov sonja.mavsar@cmepius.si.

Za dodatne informacije povezane z  informativnim dnem so vam na voljo po tel.: 01-6209-461 ali e-naslovu: bologna@cmepius.si.

Več informacij o vrsti projektov in kdo se lahko prijavi najdete na spletni strani EACEA:
-    Erasmus centralizirane akcije  in
-    Jean Monnet.

Prijave za centralizirane akcije podprograma Erasmus je potrebno poslati neposredno na Izvršno agencijo.

Kdo vse lahko sodeluje?
•    V Erasmus centraliziranih akcijah poleg visokošolskih oz. višješolskih institucij lahko sodelujejo tudi:
-    Jave organizacije
-    podjetja,
-    gospodarske zbornice
-    strokovne organizacije
-    socialni partnerji
-    lokalni, nacionalni in regionalni organi
-    združenja , mreže in konzorciji visokošolskih institucij
-    združenja in ostale ustrezne organizacije aktivne na področju visokega šolstva


•    Podrobnejše informacije v kateri od Erasmus centraliziranih akcij je upravičena sodelovati posamezna od navedenih institucij so navedene v razpisu evropskega programa Vseživljenjsko učenje 2012 – Erasmus

•    Za hiter pregled na naslednji povezavi (kratek opis akcij podprogramov za razpis VŽU 2012) v angleškem jeziku:
    - Erasmus Academic Network str. 53.
    - Erasmus Multilaterla projects str. 56
    - Erasmus Accompanying Measueres str. 59

•    Kratek opis akcij podprogramov za razpis VŽU 2012 v slovenskem jeziku

•    Rok za prijavo Erasmus akcij večstranski projekti, mreže in spremljevalni ukrepi je 2. februar 2012, za prijavo aktivnosti Jean Monnet pa 15. februar 2012.Izvedba informativnega dne je so-financirana s strani Evropske komisije, programa. Vsebina vabila je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije ali Izvršne agencije. Dogodek se so-financira s sredstvi Ministrstva RS za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.