Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 16.04.2009 ]

Grundtvig - Roki za oddajo vlog za dotacijo v 2009 (osebje v izobraževanju odraslih)

Sektorski program Grundtvig (del programa Evropske skupnosti »Vseživljenjsko učenje«) je namenjen organizacijam in osebju v splošnem izobraževanju odraslih, da v mednarodnih projektih partnerstev in mobilnosti nadgradijo svoje strokovno znanje (metode posredovanja znanj; motiviranje, pristopanje in vključevanje ranljivih skupin v izobraževanje, kakovost in dostopnost programov, vodenje in upravljanje organizacij, raziskave, oblikovanje politik itd.) ter okrepijo sodelovanje na evropski ravni.

V letu 2009 so odprti še dva razpisna roka za oddajo vlog za sofinanciranje udeležbe na strokovnem izobraževanje in usposabljanje (tečaji, neformalni delovni obisk, udeležba na konferenci) ter možnost za udeležbo na pripravljalnem obisku ali kontaktnem seminarju.

1)    Stalno strokovno spopolnjevanje
Akcija omogoča, da se sedanje in bodoče osebje v izobraževanju odraslih udeleži bolj formalnega strokovnega izobraževanja in usposabljanja. Izobraževanje lahko poteka od 5 delovnih dni do 6 tednov. Nabor izobraževanj je dostopen tako na prostem trgu ponudbe kot na spletni povezavi http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase/ (on-line Grundtvig/Comenius katalog stalnih strokovnih spopolnjevanj).

2)    Obiski in izmenjave
Akcija omogoča, da se sedanje in bodoče osebje v izobraževanju odraslih udeleži bolj neformalnega strokovnega izobraževanja in usposabljanja, kot so opazovanje izobraževalnih praks v tuji organizaciji, raziskovanje različnih vidikov izobraževanja odraslih v drugi državi (vsebina, dostopnost, politika itd.) ter udeležba na evropski konferenci ali seminarju.

RAZPISNA ROKA za obe akciji:
30. 04. 2009 (za mobilnost osebja, ki se začne po 1. septembru 2009)
15. 09. 2009 (za mobilnost osebja, ki se začne po 1. januarju 2010)
Vse mobilnosti osebja morajo biti zaključene najpozneje do 30. aprila 2010.

3)    Pripravljalni obiski
Pripravljalni obiski so namenjeni bodisi obisku partnerske organizacije (priprava Grundtvig učnega partnerstva ali Projekta prostovoljnega dela starejših) bodisi udeležba na kontaktnem seminarju (iskanje partnerskih organizacij). Seznam iskalcev partnerjev ter kontaktnih seminarjev je objavljen na spletni strani www.cmepius.si, pod predstavitveno rubriko dotičnih akcij. Rok za oddajo vlog je odprt do 10. decembra 2009.

Prijavne obrazce za vse omenjene akcije dobite tukaj.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 01-586-42-73 in elektronskem naslovu grundtvig@cmepius.si (Simona Mehle).

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.