Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Evropsko jezikovno priznanje 2012


Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji sta, v sodelovanju s tujimi kulturnimi inštituti v Sloveniji, tudi letos obeležila evropski dan jezikov.

V klubu Cankarjevega doma je 26. 9. 2012 ob 14:00 potekala že deseta slavnostna podelitev Evropskega jezikovnega priznanja ter jezikovna kavarna z naravnimi govorci francoskega, španskega, nemškega in italijanskega jezika.


Evropski jezikovni priznanji sta v letu 2012 prejela projekta:

  • »Tiny Signers«, ki ga koordinirajo na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. Koordinatorica projekta je ga. Živa Ribičič.

"Glavni namen dvoletnega evropskega projekta, ki je sofinanciran s strani programa Vseživljenjsko učenje, podprograma Comenius, je ustvariti možnost za komuniciranje med gluhimi, naglušnimi in slišečimi otroki v zelo zgodnjem otroštvu, njihovimi starši in vzgojitelji, ter tako premostiti razkorak, ki obstaja na tem področju v večini evropskih držav."

  • »Online Slowenisch lernen: Grammatik, Wörterbuch, Übungen«, ki ga izvajajo na Univerzi v Ljubljani, Filozofski fakulteti (Oddelek za slovenistiko/Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik). Koordinatorici projekta sta ga. Monika Pemič ter dr. Mojca Nidorfer Šiškovič.

"S projektom spletnega tečaja slovenščine, ki je bil prvotno zasnovan kot podpora rednemu pouku slovenščine na Univerzi v Hamburgu,  so si koordinatorji projekta zadali nalogo, da z uporabo sodobnih tehnologij približajo slovenski jezik in kulturo čim večjemu krogu nemško govorečih učencev, mladostnikov in odraslih."


Priznanje sta nagrajencem podelili ga. Mojca Škrinjar, državna sekretarka na MIZKŠ ter ga. Nataša Goršek Mencin, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.


Nagrajenci 2012

Program
Zbornik 2012
Galerija

Objave v medijih:


© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.