Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

Otvoritvena konferenca programa Erasmus+

Brdo pri Kranju, 24. januar 2014

Novi program evropskega sodelovanja na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa je program Erasmus+ za obdobje 2014 – 2020.

Program Erasmus+ bo podpiral aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Omogoča nadaljevanje aktivnosti, ki so od 2007 do 2013 potekale v okviru programov Vseživljenjsko učenje in Mladi za Evropo ter drugih. Razpoložljiv proračun za programsko obdobje 2014 do 2020 je 14.7 mrd EUR in je manjši le od proračuna za program Obzorje 2020.  

Ob začetku programa in objavljenem prvem razpisu vas Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja vljudno vabi na otvoritveno konferenco programa Erasmus+, ki bo v petek, 24. januarja 2014 v kongresnem centru Brdo pri Kranju. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Uradom RS za mladino.

Slovenske strokovnjake, ravnatelje, učitelje, predavatelje, mednarodne koordinatorje, mentorje, mladinske delavce in druge, ki delujejo na področjih izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa, bodo na konferenci nagovorili: minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS dr. Alenka Flander, predstavnica EK ga. Klavdija Černilogar in direktor Zavoda MOVIT Janez Škulj. V drugem delu konference bo predstavljen program Erasmus+ za posamezne ciljne skupine.

Vabilo
Program

Prezentacije:
Klavdija Černilogar, pomočnica direktorja, EK
dr. Alenka Flander, CMEPIUS, Učinki programa VŽU
Janez Škulj, Zavod Movit, Učinki programa Mladina

Prezentacije po skupinah:
Douiniverzitetno splošno izobraževanje
Splošna predstavitev
Denis Kač, Šolski center Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije
Poklicno izobraževanje
Splošna predstavitev
Dolores Keš, Šolski center Postojna
Mojca G. Brodnjak in Petra A. Munda, Srednja šola za oblikovanje Maribor
Terciarno izobraževanje
Splošna predstavitev
dr. Peter Purg, UNG, Visoka šola za umetnost
dr. Mladen Kraljič, Univerza v Mariboru
Mladina
Splošna predstavitev
Društvo Center za pomoč mladim
Šport
Splošna predstavitev
Tina Korošec, Zavod ŠKL

Spletna galerija


© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.